Urmărește emisiunea live


Nonupleții din Mali au împlinit un an. Unde locuiesc și cum se simt

Sursă foto: Pexels (Daisy Laparra)
Sursă foto: Pexels (Daisy Laparra)

În urmă cu un an se nășteau nonupleții din Mali, fiind un caz unic în lume. 

Singurii nonupleți din lume, nouă bebeluși născuți în același timp, au „o perfectă stare de sănătate”, la prima lor aniversare, a declarat tatăl lor pentru BBC.

"Toți merg de-a bușilea acum. Unii stau în picioare și pot chiar să meargă dacă se țin de ceva", a spus Abdelkader Arby, un ofițer în armata maliană.

Cei nouă sunt încă în grija clinicii din Maroc unde s-au născut. Tatăl a spus că mama lor Halima Cissé, în vârstă de 26 de ani, se descurcă bine.

"Nu este ușor, dar este grozav. Chiar dacă este obositor uneori, când te uiți la toți bebelușii în perfectă stare de sănătate, de la dreapta la stânga suntem ușurați. Uităm totul", a spus el pentru BBC Afrique.

Familia nonupleților numără 12 membri

Familia de 12 membri s-a întors în Maroc pentru prima dată în șase luni, împreună cu fiica lor mai mare, Souda, în vârstă de trei ani.

„Sunt copleșit să fiu reunit cu toată familia mea, cu soția mea și copiii”, a spus tatăl copiilor minune. 

Vor avea doar o mică aniversare cu asistentele și câțiva oameni apropiați, a spus Arby.

"Nimic nu este mai frumos decât primul an. Ne vom aminti acest moment grozav pe care îl vom savura cât putem”, a adăugat acesta. 

Mama și bebelușii s-au născut în Maroc din cauza riscurilor

Bebelușii au doborât recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți copii care au venit pe lume într-o singură naștere. Toți nouă au supraviețuit. Înainte de nașterea din 4 mai 2021, mama Cissé a fost transportată cu avionul în Maroc de guvernul malian pentru îngrijire specializată.

Nașterile multiple sunt riscante, iar mamele cu mai mult de patru fetuși în același timp sunt sfătuite să întrerupă sarciile în unele în țările în care avortul este legal. Există, de asemenea, riscuri ca bebelușii să dezvolte probleme de sănătate din cauza nașterii lor premature, cum ar fi septicemia și paralizia cerebrală.

Cissé și copiii locuiesc în prezent în ceea ce tatăl lor a descris ca fiind un „apartament ca un spital”, care aparține proprietarilor clinicii Ain Borja din Casablanca, unde s-au născut copiii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel