Noile pașapoarte 2019. Cum arată - FOTO

birou pasapoarte la mall
birou pasapoarte la mall

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. Poliţia Română a prezentat noile paşapoarte puse în circulaţie, începând din această săptămână.

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. "Din 2019 pașaportul românesc are un nou design, este mult mai sigur și conține detalii inspirate din istoria și geografia țării noastre. Astfel, Delta Dunării, Lacul Roșu, Sfinxul, Arcul de Triumf, Cetatea Sucevei, Mănăstirea Bârsana etc. sunt prezente pe filele documentului de călătorie prin desene stilizate", a scris Poliția Română.

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. Ce trebuie să știți:

"1. Nu trebuie să vă schimbați pașapoartele valabile pe care le aveți.

2. Costul pașaportului rămâne același.

3. Vă recomandăm utilizarea platformei de programare online www.epasapoarte.ro
care este disponibilă pentru toate serviciile de pașapoarte din țară. Prin această programare timpul de așteptare la ghișeu este zero.

4. Valabilitatea pașaportului simplu electronic este de 10 ani pentru toți cei care au împlinit vârsta de 18 ani și se eliberează în maxim 10 zile", au mai transmis autoritățile pe Facebook.

Vezi și: Poliția Română, postare neobișnuită pe Facebook: "Off, iubire! Imagini din ce în ce mai intime"

Dacă aveți nevoie de un pașaport simplu temporar trebuie să știți că:

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. "1. acest tip de pașaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăși 3 zile lucrătoare, doar în situații obiective, în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic.

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. 2. În lipsa documentelor care justifică necesitatea și urgența deplasării în străinătate, pașaportul simplu temporar se eliberează într-un termen ce nu poate depăși 10 zile lucrătoare.

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. 3. Printre documentele care atestă motive de sănătate sunt acceptate, de exemplu, cele emise de autorităţile medicale, care consemnează necesitatea procurării unei medicaţii din străinătate sau necesitatea efectuării unui tratament, a unor investigaţii sau proceduri medicale în străinătate de către solicitantul paşaportului.

Vezi și: Cod Rutier 2019. Amenzi mai mari. Punctul de amendă, valoare

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. 4. Pentru motive familiale, solicitanții pot să prezinte, de exemplu, documente din care rezultă că o persoană din familie se află într-una din următoarele situații:
- necesitatea de a urma un tratament sau de a efectua investigaţii sau proceduri medicale în străinătate
- stare de arest, proces judecătoresc, accident, deces etc.

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. 5. Pentru motive profesionale pot fi prezentate, de exemplu, documente emise de entităţi din ţară sau străinătate, din care rezultă necesitatea şi urgenţa deplasării solicitantului în afara țării, în contextul exercitării atribuţiilor sale profesionale, participării la cursuri, conferinţe sau seminarii.

Noile pașapoarte 2019. Cum arată. Prin aplicația on-line, denumită ,,status pașaport", puteți vedea data exactă când pașaportul dumneavoastră a ajuns la ghișeu pentru a fi ridicat. De cele mai multe ori, acest timp este sub 10 zile", a mai precizat Poliția Română.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy