Noi tensiuni în Caucaz. Azerbaidjan a capturat șase soldați armeni

Noi tensiuni în Caucaz. Azerbaidjan a capturat șase soldați armeni  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Noi tensiuni în Caucaz. Azerbaidjan a capturat șase soldați armeni / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Armenia și Azerbaidjan se confruntă cu noi probleme, pe măsură ce statul azer a capturat șase soldați armeni.

Azerbaidjanul a capturat șase militari armeni la primele ore ale dimineții de joi, potrivit Ministerelor Apărării din ambele țări, cea mai recentă tensiune dintre disputa teritorială a celor două state caucaziene.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan i-a acuzat pe soldații armeni că au încercat să treacă pe teritoriul azerilor. Ministerul Apărării din Armenia a declarat că soldații săi au efectuat lucrări de inginerie în zona de frontieră a regiunii sale de est Gegharkunik, vecină cu Azerbaidjanul.

„Se iau măsurile necesare pentru repatrierea militarilor capturați”, a declarat Ministerul Apărării al Armeniei.

La începutul acestei luni, Armenia a acuzat Azerbaidjanul că a trimis trupe peste graniță, accentuând fragilitatea acordului de încetare a focului intermediat de Rusia care a reușit să oprească confruntările dintre armenii din Nagorno-Karabah și forțele azere.

Azerbaidjanul a negat marți acuzațiile Armeniei că ar fi deschis focul asupra pozițiilor armene, într-un schimb de focuri în care Armenia a spus că unul dintre soldații săi a fost ucis, potrivit TheEpochTimes.

Azerbaidjan militează pentru pace

Săptămâna trecută, preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a declarat că este gata pentru negocieri de pace cu Armenia, la şase luni după conflictul sângeros dintre cele două ţări din Caucaz pentru controlul enclavei Nagorno-Karabah.

"Suntem gata să conlucrăm la un acord de pace cu Armenia, pentru a pune capăt definitiv aspectului militar al relaţiilor noastre şi pentru a minimiza riscurile viitoare", a declarat Aliev în timpul unei conferinţe online cu privire la Caucaz, retransmisă pe YouTube. "Conflictul din Nagorno Karabah s-a sfârşit şi a venit timpul să ne gândim la viitor", a spus el.

Armenia se declarase deschisă

La rândul său, premierul armean Nikol Paşinian a afirmat, în timpul unei reuniuni ministeriale, că un acord cu Azerbaidjanul este în curs de pregătire sub egida Rusiei.

"Deciziile în baza cărora a fost încheiat un acord de principiu cu partenerii noştri internaţionali sunt 100% conforme intereselor Armeniei", a declarat Paşinian, înainte de a adăuga că el "va semna acest document în cazul în care Azerbaidjanul va respecta ceea ce s-a convenit" (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Militarii ruşi din Armenia își consolidează prezența la frontiera cu Azerbaidjanul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel