Noi restricții în România. Radu Tudor: Hai, de luni, ca la cura de slăbire

Foto: Facebook Radu Tudor
Foto: Facebook Radu Tudor

Radu Tudor a transmis un mesaj după declarațiile, în contextul pandemiei, făcute de președintele Klaus Iohannis miercuri seară.

„Situația e atât de gravă din punct de vedere medical în România încât măsurile preventive (mult mai slabe decât în alte state UE) pot fi amânate încă patru zile. Hai, de luni, ca la cura de slăbire...”, a scris Radu Tudor pe contul său de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate. Restricțiile se vor aplica de luni, a spus, miercuri seară, președintele.

Klaus Iohannis a spus că, deși este „regretabil”, trebuie să fie instituite restricții, iar acestea vor intra în vigoare de luni.

„Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, după ce Comitetul Național și experți în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune și în limbaj juridic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a dat doar câteva exemple în ceea ce privește restricțiile.

„Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a zis că restricțiile se vor domoli pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și România va scăpa de pandemie.

Masca redevine obligatorie peste tot 

Masca redevine obligatorie atât în interior, cât și în exterior, începând de luni, a mai anunțat președintele Klaus Iohannis. De asemenea, de luni intră în vacanță și elevii de gimnaziu și liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de două săptămâni.

„Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 - 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive, reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a mai declarat președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel