Noi ploi la Veneția, după inundațiile devastatoare

Inundații Veneția. foto: @LuigiBrugnaro - Twitter
Inundații Veneția. foto: @LuigiBrugnaro - Twitter

Noi ploi prognozate sâmbătă la Veneţia după inundaţiile grave care au devastat oraşul italian.

Veneţia se pregătea sâmbătă pentru o nouă alertă meteorologică, în aşteptarea de ploi şi rafale de vânt puternice, după fenomenul de "aqua alta" (maree înaltă), care a determinat autorităţile să declarate stare de urgenţă în Oraşul Dogilor devastat de inundaţii, relatează AFP şi dpa, precizează Agerpres. 

Protecţia civilă italiană a emis pentru sâmbătă o "alertă roşie" meteorologică pentru toată regiunea Veneţiei, avertizând în legătură cu riscul de vânturi violente. Mareea înaltă a atins vineri 1,54 de metri.

Şcolile - care sunt deschise sâmbătă în Italia - vor rămâne închise pe tot parcursul zilei, au anunţat autorităţile. Cu toate acestea, multe muzee şi site-uri turistice urmau să fie deschise publicului, notează dpa.

Nivelul apei era în jur de 120 de centimetri deasupra nivelului normal al mării sâmbătă dimineaţa, potrivit autorităţilor. La acest nivel, Piaţa Sf. Marcu, unde se află Palatul Dogilor, rămâne scufundată, fiind cel mai jos punct al Veneţiei.

Primarul Luigi Brugnaro a declarat că pagubele se ridică la sute de milioane de euro.

El a făcut apel la comunitatea internaţională pentru donaţii care să ajute la eforturile de reconstrucţie a oraşului într-un mesaj pe Twitter în limba engleză.

"#Veneţia este o mândrie pentru toată Italia, #Veneţia este moştenirea tuturor, unică în lume. Datorită ajutorului tău poate străluci din nou", a scris el.

Cardinalul Gianfranco Ravasi, reprezentantul cultural al Vaticanului, a comparat situaţia din Veneţia cu incendiul care a devastat în aprilie catedrala Notre Dame din Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel