Noi focare de COVID apar în Australia, impunând noi restricții

Pixabay / Noi focare de COVID apar în Australia
Pixabay / Noi focare de COVID apar în Australia

Australia, în special capitala Sydney se află sub măsuri și restricții împotriva răspândirii COVID-19, in contextul apariției unor noi cazuri. 

Prim-ministrul australian Scott Morrison i-a chemat la discuții pe liderii locali pentru a lua măsuri care să limiteze creșterea numărului de cazuri de infecție cu COVID-19. În prezent, în Sydney există un focar cauzat de varianta Delta a coronavirusului. Focarul numără 128 de cazuri. 

Alte focare au mai apărut în Teritoriul de Nord, Queensland și Australia de Vest. Oficialii consideră că situația se înrăutățește, întrucât Australia a reușit să limiteze numărul infecțiilor închizând granițele și carantină totală. 

Printre măsurile luate în considerare de oficialii întruniți se numără vaccinarea obligatorie a personalului din căminele de bătrâni și din centrele sociale, dar și o nouă formă de carantină. Este pentru prima dată în ultimele luni când mai multe cazuri sunt înregistrate în părți diferite ale țării în același timp. 

O nouă fază a epidemiei

„Cred că intrăm într-o nouă fază a pandemiei, cu varianta Delta, mult mai contagioasă”, a declarat Josh Frydenberg pentru ABC News, conform BBC

Creșterea numărului de cazuri a impus o nouă carantină în orașele Sydney și Darwin, dar și noi restricții în cele 4 state australiene. Situația cea mai gravă este în Sydney, unde 5 milioane de cetățeni sunt obligați să rămână la domiciliu. În statul New South Wales, guvernul regional a impus o carantină totală care să acopere și localitățile Greater Sydney, Blue Mountains, Central Coast și Wollongong. Mai multe afaceri locale și birouri ale unor companii au fost obligate să se închidă. 

Luni, premierul din New South Wales, Gladys Berejiklian, a raportat 18 noi cazuri, mai puține față de cele 30 raportate cu o zi în urmă. În 24 de ore, aproximativ 59.000 de persoane au fost testate pentru infecția cu COVID-19. 

„Trebuie să fim pregătiți ca numărul să crească și trebuie să fim în gardă pentru că numărul de infectări va crește considerabil din cauza noii tulpini și vedem o transmitere de aproximativ 100% în comunități”, a spus Berejiklian.

Vezi și: Noua Zeelandă prelungeşte alerta COVID-19 din capitala Wellington

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel