Nivel record al numărului de muncitori români și bulgari angajați în Marea Britanie

Numărul muncitorilor români și bulgari care lucrează în Marea Britanie a atins un nou record, depășindu-se cifra de 150.000, în creștere cu 13.000 numai în perioada aprilie-iunie 2014, informează Biroul Național de Statistică (ONS), relatează Daily Mail. 

Cifrele furnizate de ONS arată că numărul imigranților romani și bulgari care lucrează în Marea Britanie este de 153.000 în al doilea trimestru al anului 2014.

Comparativ cu primele trei luni ale acestui an, se înregistrează o creștere de 13.000 de persoane.

Față de anul 2012, creșterea este de 47%.  47 la suta, in timp ce fata de perioada aprilie-iunie 2011 s-a inregistrat o crestere de 59 la suta, atunci fiind mai putin de 100.000 de imigranti romani si bulgari la munca in Marea Britanie.

Rata șomajului se ridică la 6,4%, și deși câștigurile medii au scăzut cu 0,2%, micșorarea salariilor nu pare a-i descuraja pe imigranții europeni să-și caute un loc de muncă în Marea Britanie, mai scrie sursa citată.

Numărul total de muncitori ajunși în Marea Britanie din întreaga Uniunea Europeană a crescut la 1.836.000, în primul trimestru înregistrându-se un plus de 187.000 de persoane, respectiv o creștere de 11%. 

De altfel, autoritățile britanice au anunțat, la sfârșitul lunii iulie, noi restricții în privința imigranților din Uniunea Europeană care vor să ajungă în Marea Britanie. Nou-veniții vor putea cere ajutoare sociale doar pentru o perioadă maximă de trei luni, după care trebuie să facă dovada că au perspective clare de angajare. Dupa aceea, vor trebui sa faca dovada ca au perspective clare de angajare.

Citește și Blocadă în Anglia: noi taxe pentru români și bulgari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel