Ninsori și viscol în România. 13 000 de angajați ai MAI, mobilizați pentru intervenții 

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

România este lovită de primul episod de vreme severă din acest an. 

Peste 13.000 de angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt pregătiți să intervină în zonele afectate de avertizările de vreme severă de tip Cod Galben și Cod Portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie. Conform prognozei, în regiunile sudice, sud-estice și în zonele montane se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitații semnificative, ninsori, viscol și polei, începând de sâmbătă și până duminică la ora 16:00.

Efectivele MAI, compuse din pompieri, polițiști și jandarmi, au la dispoziție 6.000 de mijloace tehnice pentru a interveni în scopul protejării cetățenilor, facilitării traficului și gestionării efectelor adverse ale fenomenelor meteorologice periculoase.

Ministerul Afacerilor Interne a luat primele măsuri de pregătire pentru a asigura o intervenție eficientă în sprijinul populației, în cazul în care situația o va impune, conform unui comunicat oficial. O atenție deosebită va fi acordată circulației pe drumurile publice, având în vedere așteptatele depuneri de polei, una dintre principalele cauze de accidente în perioada iernii.

Unde ninge în România. Drumurile pe care se iau deja primele măsuri

Utilajele de deszăpezire acționează preventiv în acest moment pe diferite drumuri naționale, precum DN 73 Fundata, DN 67C Novaci-Rânca, DN1 în zona montană și DN 1A, acolo unde ninge ușor și carosabilul este umed, conform informațiilor furnizate de MAI.

Situația la nivel național este monitorizată prin intermediul Centrului Național de Conducere Integrată al MAI, asigurând astfel o coordonare eficientă a intervențiilor terestre și a resurselor necesare.

MAI a emis recomandări către cei care intenționează să călătorească în zonele cu risc, sugerând verificarea condițiilor de drum înainte de plecare și, în cazul condițiilor meteorologice severe, amânarea călătoriei sau identificarea unor rute alternative mai sigure. De asemenea, se avertizează călătorii să nu pornească la drum fără a pregăti autovehiculul pentru condițiile de iarnă. Orice situație de urgență poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel