Cod Galben de ploi abundente și ninsori în mai multe zone din țară. Temperaturi mai mici cu 18 grade

Vremea s-a răcit semnificativ în ultimele ore, temperaturile fiind și cu 18 grade mai mici decât în decursul zilei de miercuri.

În intervalul 11 aprilie, ora 03:00 - 12 aprilie, ora 08:00, pentru mai multe zone din țară a fost emis COD GALBEN de vreme severă. În intervalul menţionat va continua să plouă în jumătatea de est a ţării, iar în nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de până la 25...35 l/mp. În zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Ninsoare în mai multe zone din țară

În stațiunea Băile Harghita, zăpada și-a făcut simțită prezența încă de la primele ore ale dimineții. A nins şi în ale zone din Harghita, situate la altitudine, cum ar fi Ciumani sau Bucin.

Potrivit meteorologilor, diferenţele de temperatură faţă de ziua precedentă vor fi de cel puţin zece grade, în condiţiile în care miercuri s-a înregistrat la Miercurea Ciuc o maximă de 20 grade Celsius.

"Ninge de azi-noapte în zonă, s-a şi depus un strat mic de zăpadă, nu este periculos, noi avem acolo districtul nostru de drumuri şi putem interveni dacă situaţia se înrăutăţeşte. În orice caz, rugăm conducătorii auto care aleg să ajungă în Petroşani pe această rută, DN7A, să circule prudent, pentru că prognoza meteo anunţă în continuare ninsori pe această parte de drum. Transalpina este închisă, acolo ninge abundent, iar zăpada este depusă pe carosabil", a spus directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu, scrie România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel