Nicușor Dan spune că a împodobit Bucureștiul cu toate luminițele disponibile

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei dezminte faptul că s-a făcut economie la luminițele de sărbători în oraș.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a negat informaţiile potrivit cărora instalaţii luminoase ar fi rămas nefolosite în această iarnă, transmite Agerpres. Totuși, acesta admite că primăria a cheltuit un milion de lei pentru iluminatul festiv din acest an, față de 10 milioane lei anul trecut.

„Tot ce am avut, am scos. Nu am mai închiriat altele. Diferenţa de bani între anul trecut şi anul acesta este că atunci au fost 10 milioane, care erau deja comandate când am venit eu. Şi chiar lucrările erau începute. 10 milioane de lei - anul trecut, un milion - anul acesta. Cred că, în momentul în care spitalele îţi cer 300 de milioane şi tu nu poţi să le dai decât 200, este un pic ridicol să dai 10 milioane pe iluminat stradal. Asta e filosofia mea”, a spus el, pentru B1 TV.

VEZI ȘI: Un bucureștean pierde PATRU ZILE în traficul din București/an. Topul orașelor cu cel mai groaznic trafic din lume.

Nicușor Dan vrea ca privații să se ocupe de astfel de spețe

Edilul general a menţionat că îşi doreşte ca evenimentele precum târgul de Crăciun sau iluminatul festiv să fie asigurate de firme de pe piaţa privată. Potrivit acestuia, în 2022, Arena Naţională va găzdui multe evenimente interesante.

„Şi pe iluminat, şi pe evenimente, vreau să mergem către piaţa privată. Există mulţi organizatori de evenimente şi am fost foarte aproape să organizăm un târg de Crăciun privat, în Piaţa Constituţiei - oameni care cu asta se ocupă şi pe care Primăria, prin toate evenimentele gratuite pe care le făcea, pur şi simplu i-a scos din piaţă. Şi există cereri, inclusiv pentru Arena Naţională, o să vedeţi multe evenimente foarte interesante care o să fie în 2022. Pur şi simplu noi trebuie să refacem cadrul, astfel încât toţi operatorii aceştia privaţi să vrea să vină în Bucureşti, să facă propriile evenimente. Chiar şi în anul aceasta am avut în puţine locuri nişte privaţi care au montat nişte luminiţe. Asta e direcţia în care vreau să mergem”, a spus el.

VEZI ȘI: Așa arată MAGIA Crăciunului în București. Fantastic - GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel