Nicușor Dan, lipsă de încredere în viceprimari. Atribuțiile, delegate Dianei Pungă, city managerul Capitalei

Facebook Nicusor Dan
Facebook Nicusor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și-a delegat atribuțiile către Diana Pungă, fosta sa șefă de cabinet și actual city manager, după ce a fost nevoit să intre în izolare timp de 14 zile. 

Nicușor Dan este în carantină, după ce fiica sa a fost testată pozitiv cu coronavirus. El și-a delegat toate atribuțiile, de luni, 19 aprilie, până la data de 2 mai, administratorului public Diana Pungă.

Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate a primarului general au fost informate, conform legii, de această delegare, încă de luni. 

Diana Pungă, membru USB și fostă șefă de cabinet a lui Nicușor Dan 

Diana Punga a fost membru USB încă de la înființare (USB – partidul înființat de Nicusor Dan, care a devenit ulterior USR). Ea a coordonat campania electorală a lui Nicusor Dan la alegerile locale din septembrie 2020, apoi a fost numită șefa de cabinet a Primarului General, iar pe 23 februarie a fost numită administrator public al Capitalei, scrie sursazilei.ro.

Neîncredere în viceprimari?

Dacă la începutul lunii februarie, Nicușor Dan și-a delegat atribuțiile către cei doi viceprimari ai Capitalei, de această dată a ales-o pe Diana Pungă pentru acest lucru, arătând o posibilă lipsă de încredere în cei doi. În urmă cu două luni, pe 19 februarie, Nicușor Dan își delega atribuțiile, împărțite pe direcții, celor doi viceprimari –  Stelian Bujduveanu (PNL) și Horia Tomescu (USR-PLUS).

Conform noului Cod administrativ, primarul general poate delega, prin dispoziție, atribuțiile ce îi sunt conferite de lege și alte acte normative viceprimarului, secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ- teritoriale, conducătorilor compartimentelor funcționale sau personalului din aparatul de specialitate, administratorului public, precum și conducătorilor instituțiilor și serviciilor publice de interes local, în funcție de competențele ce le revin în domeniile respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel