EXCLUSIV  Nicușor Dan, director la ALPAB. Cuculis: Ar trebui să aibă mandatul de primar încetat. Merge făcută o plângere la ANI

Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre incompatibilitatea de funcții în care se află primarul Nicușor Dan.

Ieri, Nicușor Dan a făcut declarații de presă, după ce a descins la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București:

„În primul rând, am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Este o problemă cu parcurile administrate de Municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem. E o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii.

Noi am avut o administrația ALPAB care funcționa rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, dar niciuna corespunzătoare. Adică și pe comenzile care s-au dus, fie tunderea ierbii, curățenia, golirea coșurilor de gunoi s-a făcut treabă de mântuială (...) (citește continuarea AICI).

Astfel, potrivit unei surse DC News, primarul general al Capitalei se află în incompatibilitate, deoarece nu poate exercita și funcția de edil, și cea de director la ALPAB în același timp.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Ce nu spune Nicușor Dan după ce s-a pus șef la Parcuri. Surse explozive DCNews: ”NU poate! Incompatibilitate”. Culisele care n-ar fi vrut să se afle

Avocatul Cuculis, precizări

Pentru a afla informații despre cadrul legal în temeiul căruia Nicușor Dan s-a autonumit director la ALPAB, l-am contactat pe avocatul Adrian Cuculis. În exclusivitate pentru DC News, acesta a venit cu precizări referitoare la incompatibilitatea în care se află primarul general:

Subiectul este un pic încâlcit, dar Nicușor Dan ar trebui să aibă mandatul încetat de drept. Avem o coroborare între Codul Administrativ care ne vorbește despre încetarea mandatului primarului în următoarele condiții, respectiv constatarea și sancționarea, în condițiile legii privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, a unei stări de incompatibilitate, dar asta, evident că trebuie să presupună o plângere adresată ANI și poate chiar eu mă gândesc să îi fac o plângere și să verifice incompatibilitatea respectivă, cu dispozițiile Legii 161 cu privire la transparența în funcțiile publice, unde se spune că funcția de primar este incompatibilă cu exercitarea următoarelor activități și calități, respectiv, funcția de președinte, vicepreședinte, director general, inspector, manager, administrator, membru al Consiliului de administrație, cenzor sau orice funcție de conducere (...), din rețeaua autorităților administrației publice locale sau a altor reprezentanți ai instituțiilor publice din subordinea unităților administrativ teritoriale sau la care UAT-ul pe care îl conduce devine participant.

Având în vedere și mergând, prin coroborare, la Hotărârea HCGMB din 2004, care spune că ALPAB este în subordinea CGMB, respectiv Consiliul General, atunci el devine incompatibil cu privire la acest lucru. Cred că merge făcută o plângere la ANI, voi aborda subiectul“, a precizat, pentru DC News, avocatul Adrian Cuculis.

CITEȘTE ȘI   -  Șeful de la Lacuri și Parcuri, MUTAT de Nicușor Dan la CULTURĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel