Nicușor Dan, acuzat că ține autorizațiile de construcții la sertar. Scandal în PMB: Se face egalul legii. Informația este falsă

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a fost nevoit să de-a explicații în Ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București cu privire la autorizațiile de construcție și certificatele de urbanism care așteaptă să fie semnate. 

Prima persoană care a întrebat de documente a fost un cetățean căruia Nicușor Dan i-a răspuns că sunt aproximativ 100 de cereri care așteaptă să fie revizuite și semnate. Ulterior, consilierii generali au preluat subiectul și au cerut date precise. 

”La data de 15 iulie 2021 câte autorizații de construcție și certificate de urbanism, semnate de secretarul general al Primăriei Municipiului București nu au fost semnate de primarul municipiului București? Aș dori, în măsura în care este posibil, să mi se răspundă pe loc”, a declarat Andrian Vigheciu.  

”Îmi cereți niște date pe care nu pot să le am în momentul acesta. Deci așa cum am spus cetățeanului care a intrat în ședință, există aproximativ 100 de autorizații și certificate care au fost semnate de Direcția Urbanism și care sunt la cabinetul primarului general pentru a fi semnate”, a declarat Nicușor Dan. 

Discuții contradictorii cu Valeriu Șuhan

Consilierul Valeriu Șuhan a cerut și el informații cu privire la autorizații. Mai mult, a declarat că datele oferite de Nicușor Dan ar fi false. 

”Am ascultat explicațiile domnului Nicușor Dan în legătură cu întrebarea care i-a fost adresată de către un cetățean, referitor la un certificat de urbanism și o autorizație de construcție. Cu surprindere, observ că domnul Nicușor Dan se face egalul legii. Legea este foarte clară, stimate doamne și stimați domni, există un termen pe care trebuie ca primarul general să îl respecte. Opiniile domniei sale, în legătură cu una sau alta dintre situațiile pe care dumnealui le consideră a fi nelegale sau care ridică suspiciuni, nu interesează în fața legii. Aș vrea să subliniez acest lucru. Nu cred că cetățenii sunt interesați de opiniile primarului general cât mai ales sunt interesați de respectarea legii. Domnul Nicușor Dan ne-a spus că sunt aproximativ 100 de autorizații care așteaptă distinsa semnătură. Informația, din ceea ce știu eu și dintr-o sursă oficială, care mi s-a dat în urmă cu ceva timp, este falsă. Numărul autorizațiilor și certificatelor de urbanism care așteaptă semnătura domnului primar general este cu mult mai mare. V-aș ruga frumos ca la ședința următoare să ne prezentați o situație, solicitând Direcției de Urbanism o situație cât mai clară a acestor date. Practic, ne cam inuduceți în eroare”, a declarat Valeriu Suhan. 

Cum a răspuns Nicușor Dan

”Dacă nu mă înșel, ați fost consilier general și în mandatul precedent și aș fi curios și eu, la câte dintre autorizațiile de construire, emise și semnate de fostul primar general, și anulate de instanță, ați făcut tipul acesta de interpelări. Vorbiți foarte bine de respectarea legii și exact asta vreau și eu să facem. Să respectăm legea în Primăria Capitalei”, a spus primarul general al Capitalei. 

”Domnule primar general, deja v-ați făcut un obicei în a răspunde printr-o întrebare sau prin considerente generale. V-am întrebat foarte clar și comentariul meu a fost foarte precis. Dacă dvs. doriți să îmi analizați activitatea mea anterioară atunci vă rog, sunteți invitatul meu. Dar dvs. sunteți primar general, ocupați această funcție și aveți niște drepturi, dar mai ales niște obligații, care decurg din lege. Deci, puteți ca data viitoare să ne aduceți în față o situație a solicitărilor care așteaptă semnătura?”, a întrebat din nou Valeriu Șuhan. 

Nicușor Dan s-a enervat

Vizibil deranjat de comentariul consilierului, primarul Nicușor Dan a încercat din nou să explice situația. 

”Văd că nu puneți întrebări și faceți declarații retorice. În felul acesta vă răspund și eu. Eu v-am spus că în acest mandat nu s-au semnat autorizații nelegale de către Primăria Capitalei. Așa cum s-au semnat zeci, constatate de instanțe, în mandatul precedent”, a încheiat Nicușor Dan. 

”Este o declarație fără acoperire”, a mai completat consilierul Valeriu Șuhan. Imediat după această afirmație, ședința a fost declarată închisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel