Nicușor Dan a scos filmarea. Angajat, acuzat că a fugit cu documentele în brațe când a auzit de control - VIDEO

foto captură video
foto captură video

Un angajat al Direcției Urbanism ar fi fugit cu un braț de acte, odată ce a ajuns informația ce anunța un control. 

Acuzațiile vin din partea primarului general al Municipiului București, care a publicat și o filmare pe pagina de Facebook. 

”Am finalizat o evaluare a activității la Direcția Urbanism din Primăria Capitalei, urmând să fie sesizată Comisia de disciplină pentru cercetare disciplinară pentru câțiva angajați. Când informația a ajuns ieri în direcție, unul dintre angajați a fugit din sediul primăriei, având la el mai multe documente. În consecință, poliția a fost sesizată. Nimeni să nu mizeze pe faptul că vom închide ochii la ilegalitățile din trecut.” a anunțat Nicușor Dan, primarul Capitalei, pe Facebook, unde a postat și următoarea filmare: 

Regulamentul de urbanism, modificat

Regulamentului Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General al Capitalei a fost modificat astfel încât să se acorde posibilitatea autorizării directe în cazul extinderii şi/sau construirii de clădiri pentru spitale publice.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei, cu votul reprezentanţilor PNL şi PSD.

Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară la propunerea viceprimarului PNL Stelian Bujduveanu, după ce grupul liberal a pledat pentru deblocarea proiectului de extindere a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), care riscă să piardă finanţări de un miliard de euro pentru investiţii.

USR s-a abţinut de la vot, motivând că proiectul ar fi trebuit supus dezbaterii publice.

"Din punctul nostru de vedere, modificarea regulamentului de urbanism din spatele PUG-ului, fiind un act normativ, necesită dezbatere publică, aşa cum prevede Legea 52/2003. Grupul USR sprijină crearea de secţii noi, modernizarea spitalelor, dar nu putem să susţinem încălcarea legislaţiei naţionale. Vedem în ultimele două zile cum primari care s-au prefăcut că respectă legea au fost condamnaţi şi din acest motiv nu susţinem asemenea suplimentări la şedinţe de îndată pentru regulamente atât de importante", a explicat viceprimarul USR Horia Tomescu.

Consilierul PNL Andrei Badiu a menţionat că prin acest proiect se înlătură un obstacol birocratic din calea obţinerii autorizaţiei de construcţie.

"Proiectul de astăzi nu afectează nici măcar un metru de spaţiu verde. Pur şi simplu noi, prin acest proiect, am înlăturat un obstacol birocratic din calea obţinerii unei autorizaţii de construcţie pentru extinderea Spitalului Municipal, în cazul de faţă. Dar, poate fi la fel de bine pentru alt spital. Cu siguranţă, proiectul de la Spitalul Municipal a justificat urgenţa. Dar asta nu înseamnă că dacă un alt spital doreşte să se extindă sau să se dezvolte în vreun fel nu i se va aplica acelaşi regulament ca Spitalului Municipal. (...) Noi, pur şi simplu, am înlăturat obstacolul birocratic numit obţinere PUZ pentru o parcelă mai mare de 3.000 de metri. Şi, în general, cam toate spitalele serioase care vor să se dezvolte vor face proiecte ce vizează suprafeţe mai mari de 3.000 de metri", a completat el, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel