Nicuşor Constantinescu scapă de controlul judiciar

Curtea de Apel Bucureşti  a decis, vineri, ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosarele acestuia, în condiţiile în care Tribunalul Capitalei a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea şefului CJ Constanţa într-un alt dosar.

CAB a menţinut astfel o decizie a Tribunalului Bucureşti, din 10 iunie. Decizia CAB este definitivă şi priveşte ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicușor Constantinescu, în dosarul în care acesta este acuzat că nu s-a supus verificărilor Curţii de Conturi, informează Mediafax.

Pe de altă parte, în Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care şeful CJ Constanţa este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Decizia a fost luată ca urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Nicușor Constantinescu, pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare. Măsura de arestare, dispusă atunci tot de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel