Nicole Cherry, criticată. Dan Cruceru: Pentru tine, Bac-ul ar putea fi un obstacol prea greu de depășit!

Nicole Cherry a lansat recent un videoclip pentru piesa “Vara mea”, alături de MediaPro Music. Dan Cruceru a comentat această melodie spunând că este deja un hit, dar jurnalistul nu a trecut cu vederea câteva greșeli de limba română.

VEZI ȘI: Ciutacu, șocat: Am făcut, în premieră, ceea ce detest

Dan Cruceru a scris pe blogul său că Nicole Cherry este o fată foarte talentată în ceea ce privește muzica, dar ar trebui să mai treacă pe la școală.

"Melodia e clar un hit! Are ritm, e în sezon, deja se aude peste tot. Trilurile tale sunt fenomenale.

Dar, mama mă-sii de limbă română! Te omoară și pe tine! "Așa e vara mea, la rochiță și sanda..." nu e o licență poetică! Doar Eminescu are voie "să coboare în jos"! Singularul de la "sandale" e "sandală"! Știu, sună prost, ciudat și, cu siguranță, nu-ți mai ieșea rima! Dar asta e limba română! Uneori e scârboasă și nașpa, nu sună melodios și-i bagă în uimire pe artiști!

Apoi, și logica îți face probleme. Spui tu că vara "vine în mai și pleacă toamna...". Bătrânul cârcotaș din mine îți spune că "vara vine în iunie și pleacă în septembrie". De fapt, se știe asta de la introducerea calendarului gregorian încoace.

În fine, de acum încolo, tu vei face, evident, ce dorești. Vei ține cont de sfaturile "moșului", îți vei concedia textierul, sau vei fi tu însăți mai atentă la "păsăricile" pe care le scoți pe gură și vei căuta rime corecte din punct de vedere gramatical. Sau vei merge mai departe fără să pleci urechea la biata mea scrisoare. Ai grijă, însă, că va trebui să dai și tu Bac-ul. Și profesorii ăia din comisie, cu mai puțini bani și fără renume ca tine, dar școliți bine în zeci de ani de tocit cărțile, nu vor avea milă. Pentru ei, limba română are o singură variantă.

Pentru ei, limba română nu e "gangsta". Iar pentru tine, Bac-ul ar putea fi un obstacol prea greu de depășit!", a fost o parte din articolul postat de Dan Cruceru pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel