Nicolae Vrânceanu, fost director al Telecomunicaţii CFR SA, judecat pentru abuz în serviciu, anunță DNA

Nicolae Vrânceanu, fost director al Telecomunicaţii CFR SA, judecat pentru abuz în serviciu, anunță DNA
Nicolae Vrânceanu, fost director al Telecomunicaţii CFR SA, judecat pentru abuz în serviciu, anunță DNA

Nicolae-Ciprian Vrânceanu, la data faptelor director general al Telecomunicaţii CFR SA, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat zeci de contracte care nu erau necesare, creându-se un prejudiciu de peste 3 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae-Ciprian Vrânceanu, la data faptelor director general al SC Telecomunicaţii CFR SA, filială a CNCF-CFR SA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2009 - 2010, Vrânceanu, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, ar fi încheiat în mod fraudulos, în dauna societăţii comerciale pe care o conducea, 57 de contracte cu 27 de societăţi comerciale, avocaţi sau persoane fizice autorizate având ca obiect prestarea unor servicii, în special de audit, certificare, consultanţă, evaluare profesională, lucrări de construcţii, sau livrarea unor bunuri (aplicaţii IT) care nu erau necesare.

De asemenea, arată anchetatorii, Vrânceanu ar fi efectuat sau ar fi dispus efectuarea plăţilor în baza contractelor, deşi o parte din aceste servicii nu s-au executat sau executarea a fost formală, simulată, iar bunurile fie nu au fost livrate, fie nu erau corespunzătoare, utilizabile.

DNA precizează că beneficiarii contractelor frauduloase ar fi fost cunoştinţe, prieteni, colegi de partid sau foşti colegi de serviciu, iar prejudiciul ar fi de 3.152.699 lei. Societatea Telecomunicaţii CFR SA s-a constituit parte civilă în cauză, menţionează procurorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel