„Nici măcar eu nu vreau să servesc în armată”. Generalul Marcenko declară că armata ucraineană a devenit un „blestemat URSS”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

General-maior Dmytro Marcenko a numit armata ucraineană „un blestemat URSS”. El și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care a evoluat starea de lucruri în conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei în ultimii 10 ani de război.

A scris despre aceasta pe pagina sa de Facebook, comentând recent situația în care un cadet al academiei militare a fost transferat într-o brigadă de luptă după un conflict cu conducerea instituției de învățământ, notează și Nikvesti.

Cadetul de 21 de ani Oleksandr Popovych, care studiază la Academia Națională de Forțe Terestre „Petro Sahaidachnyi” (HACB), a declarat că a fost expulzat din instituția de învățământ din cauza unui conflict cu conducerea și că este trimis pe front. Militarul a invocat poziția sa activă ca motiv pentru această situație. El s-a plâns de încălcarea drepturilor cadeților, în special de termenii de eliberare din afara instituției și de hărțuire.

La solicitarea hromadske, primul adjunct al șefului academiei, colonelul Iaroslav Marcenko, a confirmat că soldatul senior Popovych a fost demis.

„Acesta este sistemul și lupta sa împotriva celor care spun adevărul și cer legalitate. Din păcate, acesta este un fapt, am sperat până în ultimul moment că oficialii vor acorda atenție esenței problemelor, și nu distrugerii celui care le-a declarat deschis! Este un blestemat URSS! Nici măcar eu nu vreau să servesc într-o asemenea armată,” a comentat general-maior Dmytro Marcenko decizia consiliului academic al facultății privind militarul Oleksandr Popovych.

Potrivit lui Dmytro Marcenko, în timpul ultimilor zece ani de război, armata ucraineană a revenit la metodele de gestionare sovietice.

„Ce am realizat în 10 ani de război...? Atât — armata sovietică, din păcate acesta este un fapt! Este pur și simplu oribil... Cu siguranță nu vreau ca copilul meu să servească în acest sistem sovietic blestemat!” a scris Dmytro Marcenko.

Generalul a subliniat că poporul ucrainean luptă pentru independență, valori europene, drepturi și libertăți, dar sistemul continuă să „transforme cetățenii în sclavi”. El a observat că în loc să rezolve problemele existente, guvernul și conducerea militară se concentrează pe distrugerea celor care le semnalează.

„Suntem un popor liber care luptă pentru independență și valori europene, pentru drepturile și libertățile noastre, dar sistemul continuă să ne transforme în sclavi. Din tot acest circ, am văzut că toate resursele au fost folosite pentru a distruge persoana care a semnalat problema, și din păcate nu s-a făcut nimic pentru a înțelege și elimina aceste probleme! Din păcate, așa a fost, și așa cum văd eu, problema principală a armatei este nu să semnaleze problemele și să le rezolve, ci să lupte împotriva celor care o fac,” a notat el.

De asemenea, recent, deputatul poporului din „Servitorul Poporului” Maryana Bezuhla l-a acuzat pe comandantul-șef al Forțelor Armate, Oleksandr Syrskyi, și pe anturajul său că ignoră problemele critice cu care i-a abordat. Ea consideră că conducerea militară a Ucrainei este un „URSS” ineficient care devalorizează viața umană și că ar trebui înlocuită cu una nouă.

„De la stânga la dreapta — Barhylevych, Pavliuk, Syrskyi, Sodol. Facțiunea generală care distruge șansele noastre de schimbare și victorie chiar acum. Desigur, nu toți sunt aici. Patosul URSS și devalorizarea vieții umane,” a scris ea.
În special, ea l-a numit pe comandantul forțelor combinate ale Forțelor Armate ale Ucrainei, locotenent-generalul Yurii Sodol, un „măcelar”.

„Sodol — Liderul frontului din februarie 2024. Un „măcelar” din culise care ascunde tot ce trebuie oricărui șef. Regiunea Harkov nepregătită, Avdiivka (a fost responsabil pentru această direcție sub Zaluzhnyi pentru o lungă perioadă de timp, iar acum este responsabil pentru aproape întregul front, un general util pentru Comitetele Centrale),” a scris ea.

Brigada 35 separată de infanterie marină a răspuns declarației Comisariatului Popular. Militarii au făcut un apel oficial la personalitățile politice cu cererea de a nu-l numi pe comandantul forțelor unite ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Yurii Sodol, un „măcelar din culise” în spațiul informațional. Marinarii subliniază că Sodol a condus această unitate separată a Forțelor Armate ale Ucrainei timp de mai bine de cinci ani și a desfășurat multe operațiuni.

„Criminal, măcelar — doar astfel de slogane pot fi auzite în privința sa în spațiul informațional. Adică, astfel de declarații sunt destinate unui ofițer de rang înalt, care în 2022 a fost distins cu titlul onorific de Erou al Ucrainei, sub a cărui conducere brigada 35 separată a desfășurat astfel de operațiuni de succes, realizarea cărora chiar și partenerii noștri occidentali nu credeau?!” scriu militarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel