Netflix studiază introducerea unui abonament mai ieftin, dar cu reclame, după ce a pierdut 200 000 de abonați

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Netflix studiază posibilitatea de a oferi un tip de abonament care să cuprindă reclame, în schimbul unui tarif mai mic, şi care ar putea fi disponibil începând de anul viitor sau peste doi ani, potrivit cofondatorului său, Reed Hastings.

Propunea a apărut în timpul unei intervenţii online cu investitorii, după ce Netflix a anunţat că a pierdut 200.000 de abonaţi în primul trimestru al anului 2022, perioadă în care a avut încasări nete de 1,597 miliarde de dolari, în scădere faţă de cele 1,706 de miliarde obţinute în anul precedent, potrivit Agerpres.

Alte platforme rivale în SUA, precum Hulu sau HBO Max, dispun de opţiuni mai ieftine de abonament în care difuzarea unui serial sau film este întreruptă pentru scurte anunţuri publicitare.

Imediat ce Netflix a anunţat că a început să piardă utilizatori, pentru prima dată în ultimul deceniu, acţiunile platformei de streaming au înregistrat miercuri o cădere de până la 26% în tranzacţiile care preced deschiderea Bursei de la New York.

Compania a explicat această pierdere prin apariţia de noi concurenţi, precum Disney şi Apple, reamintind totodată de suspendarea serviciului său în Rusia, având ca rezultat pierderea a 700.000 de clienţi din această ţară.

Inflaţia, instabilitatea politică cauzată de războiul din Ucraina şi paralizarea filmărilor din cauza impactului COVID-19 sunt alte motive invocate de Netflix pentru a justifica aceste rezultate.

Netflix a informat de asemenea că, pe lângă introducerea unei opţiuni mai ieftine şi susţinută de publicitate, va lua măsuri împotriva celor care dezvăluie şi altora parolele lor. În plus, Netflix va reduce cheltuieile pentru filme şi seriale TV, ca răspuns la diminuarea numărului de utilizatori.

Nici Netflix nu mai e ce-a fost odată. Mai mulţi pe același cont? Compania te va taxa suplimentar

Utilizatorii Netflix care nu folosesc contul propriu vor fi acum forțați să se înregistreze pentru a propriul cont, deoarece gigantul de streaming video va începe să lanseze o funcție care va determina abonații să plătească suplimentar dacă partajează serviciul cu cineva din afara gospodăriei lor. Netflix va permite gospodăriilor să adauge maximum 2 subconturi pentru o taxă mai mică decât costul serviciului la preț complet. Noua funcție va fi lansată mai întâi în Chile, Peru și Costa Rica, iar celelalte piețe vor urma în următoarele câteva săptămâni.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel