Decizia luată de Netflix. Nimeni nu se aștepta

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Decizie fără precedent luată de Netflix, ceea ce ar însemna că celebra companie este cu adevărat în dificultate și că viitorul nu sună deloc bine pentru cel mai mare streamer de pe planetă.

După ce mulți abonați au decis să renunțe la serviciile Netflix, compania a concediat 150 de angajați motivându-și această decizie prin picajul abrupt pe care l-a suferit, de curând.

Netflix a schimbat întreaga industrie cu modelul său original de lansare a serialelor și a filmelor, forțând alte studiouri importante să-și creeze propriile servicii de streaming. Acum, Netflix se confruntă cu o concurență masivă din partea Disney+, HBO Max, Paramount+, Hulu, Peacock și Amazon Prime, ceea ce i-a făcut pe mulți dintre abonați să-și anuleze contractele și să migreze spre alți furnizori din breaslă, scrie Playtech.ro.

Serviciul de streaming a fost lovit din toate părțile de vești proaste, în ultima lună. În primul rând, au raportat prima pierdere masivă de abonați mai ales după ce compania a anunțat că va retrage partajarea parolelor și va adăuga un serviciu publicitar cu costuri mai mici pentru a combate problema. Apoi, gigantul s-a văzut nevoit să facă un pic de curățenie în producții, ba chiar să anuleze anumite show-uri.

Veștile proaste continuă să vină, deoarece, conform Deadline, se pare că Netflix a concediat deja 150 de angajați din cei 11.000, pe care îi are. Cei mai mulți sunt de la sediul din SUA.

Un purtător de cuvânt al Netflix a vorbit despre aceste disponibilizări, conform sursei: 

”Așa cum am explicat anterior, despre câștiguri, scăderea veniturilor înseamnă că trebuie să încetinim și creșterea costurilor în companie. Din păcate, trebuie să dăm afară aproximativ 150 de angajați astăzi, majoritatea din SUA. Aceste schimbări sunt determinate, în primul rând, de nevoile afacerii, mai degrabă decât de performanța individuală, ceea ce face ca deciziile să fie grele, deoarece niciunul dintre noi nu vrea să-și ia rămas bun de la colegi. Lucrăm din greu pentru a-i sprijini în această tranziție foarte dificilă”, a declarat reprezentantul Netflix.

Citește și...

Referendum în Elveția: Netflix, HBO, Amazon, Disney, obligate să investească în producţia de filme naţionale

Alegătorii elveţieni au votat prin referendum propunerea de a obliga serviciile globale de streaming TV, cum ar fi Netflix, HBO, Amazon sau Disney, să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel