Netanyahu, zdrobit la Casa Albă. Ruptură în relația cu Obama

Vizita lui Benjamin Netanyahu la Casa Albă a confirmat declinul relației israelianului cu liderul american Barack Obama, care l-a taxat pe prim-ministru pentru proiectul privind contrucția de noi așezări în estul Ierusalimului.

"Care este viziunea ta despre pace", l-a întrebat un Barack Obama iritat pe vechiul său colaborator din Orientul Mijlociu. "Astfel de acțiuni aruncă îndoieli asupra dorinței de pace a Israelului", a continuat liderul SUA, referindu-se la noile așezări construite de Israel în Ierusalim. 

Politica Israelului din Cisiordania l-a făcut și pe fostul președinte SUA, Bill Clinton, să declare că "Bibi" nu este omul care să implementeze un acord de pace în Orientul Mijlociu. Un discurs mai tolerant față de politica lui Netanyahu îl promovează doar Hillary Clinton, care se pregătește de cursa prezidențială din 2016.

Netanyahu, dezlănțuire brutală în fața liderilor lumii, la ONU

Analizele din presa israeliană vorbesc despre cum Obama a renunțat la Netanyahu, care s-a dovedit o dezamăgire pentru președintele Statelor Unite ale Americii. Obama a înlocuit predicile pe care obișnuia  să i le țină premierului israelian cu o atitudine indiferentă.

Statelor Unite, care se opun construirii de așezări în sudul Ierusalimului, au aflat cu puține minute înainte de întâlnirea bilaterală Obama - Netanyahu că Israelul a aprobat un nou astfel de proiect. 

Presa israeliană mai scrie că Netanyahu a fost "uluit" că Washingtonul a condamnat ferm construirea unor noi așezări în Ierusalim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel