Netanyahu, inculpat: O 'vânătoare de vrăjitoare'

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu califică drept 'vânătoare de vrăjitoare' perspectiva de a fi inculpat pentru corupţie.

Benjamin Netanyahu crede că este un plan al adversarilor săi de a înlătura de la putere guvernul său de dreapta, el denunţând joi perspectiva de a fi inculpat pentru corupţie, calificând-o drept o 'vânătoare de vrăjitoare', informează AFP şi dpa. Netanyahu a declarat că este ţinta unei campanii de calomnie fără precedent şi a dat asigurări că în final nu va rămâne nimic din toate aceste acuzaţii împotriva lui.

'Stânga ştie perfect că nu poate să ne învingă la urne şi atunci, de trei ani, ea duce o vânătoare de vrăjitoare fără precedent pentru a da jos guvernul de dreapta pe care îl conduc şi a instala în locul lui guvernul stângist al lui Lapid şi Gantz', a spus el. Premierul israelian a afirmat, de asemenea, că intenţionează să rămână în funcţia de premier 'mulţi ani de acum încolo'. Benny Gantz, fost şef al Statului Major al armatei, şi centristul Yair Lapid au anunţat săptămâna trecută că au format o alianţă în scopul câştigării alegerilor legislative anticipate din 9 aprilie şi că, în caz de victorie, vor asigura împreună, prin rotaţie, funcţia de premier.

Acuzat pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţii într-o intervenţie televizată, după ce a fost informat că procurorul general al Israelului intenţionează să-l pună sub acuzare pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere. Ministerul Justiţiei a comunicat că procurorul general Avichai Mandelbilt l-a informat pe premier despre decizia sa, care nu este definitivă, şi despre posibilitatea de a da explicaţii înainte de demersul oficial. Inculparea efectivă depinde de rezultatul unei audieri, care va avea loc probabil după alegerile generale din 9 aprilie.

Netanyahu va avea ocazia să îl convingă pe procurorul general să nu îl trimită în faţa instanţei, în trei dosare de corupţie, care includ acuzaţii de mită, fraude şi abuz de încredere. Printre altele, în 'dosarul 4000' - nume de cod dat de anchetatori - este vorba despre asigurarea unei imagini favorabile a lui Netanyahu pe site-ul de ştiri Walla, în schimbul unor favoruri din partea guvernului care este posibil să fi adus grupului de telecomunicaţii Bezeq sute de milioane de dolari.

Citește și: Crețu: Juncker iubește România, dar este dezamăgit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel