Nehammer, taxat de elitele din Austria pentru respingerea României din Schengen / „Fără români, economia noastră s-ar prăbuși“

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Mai multe personalități din Austria și-au exprimat părerea față de poziția cancelarului Karl Nehammer față de aderarea României la Spațiul Schengen.

Personalități importante din Austria îl critică pe cancelarul Karl Nehammer pentru opoziția pe care acesta o manifestă față de aderarea României la Spațiul Schengen, conform Antena 3 CNN.

Ancheta a fost realizată de jurnaliștii Antena 3 CNN, pentru a vedea în teren care este părerea austriecilor față de acțiunile cancelarului și față de extinderea Spațiului Schengen.

„Acest lucru provoacă în fiecare zi foarte multe pagube, pagube financiare nu doar României, ci și Austriei. Și acesta este un nonsens“, a spus Boris Johannes Schneider, fost consul onorific al României.

„Ceea ce încearcă Nehammer este să găsească o cale de ieșire pentru că vede că orice ar face, este foarte greu să scadă inflația.

Nu este o sarcină ușor de realizat. Așa că încearcă să găsească o altă problemă politică. Și aceasta este chestiunea migrației“, e de părere Petra Stuiber, redactor șef Der Standard.

CITEȘTE ȘI       -      Mesajul care îl va irita pe Zelenski. Nehammer se pune rău și cu Ucraina, după ce a refuzat România și Bulgaria în Schengen

„Cred că în mod clar, veto-ul Schengen împotriva României și Bulgariei s-a datorat și politicii interne, și, de fapt, acesta este un lucru pe care conservatorii europeni l-au spus și discutat deschis în cadrul reuniunii lor de dinaintea veto-ului Schengen și anume că au avut loc alegeri regionale în Austria, unde s-a spus că Partidul Conservator, partidul cancelarului Nehammer, ar fi urmat să aibă pierderi destul de mari.

Și astfel, pentru a arăta că suntem încă puternici, că avem un cuvânt de spus la nivel european, că facem ceva împotriva migranților, împotriva străinilor care vin în țară, că punem piciorul în prag și că ne opunem prin veto“, a precizat Prof. Univ. Judith Kohlenberger, cercetător în domeniul migrației.

„Acest guvern trebuie să facă față multor provocări, ca toate guvernele UE. Noi avem marea provocare a acestei respingeri inacceptabile și neplauzibile“, a spus Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria.

CITEȘTE ȘI       -      Rareș Bogdan vs. Nehammer / „Asta vom face dacă omul nu înțelege prin bun simț că România trebuie primită în Schengen“

„Dacă am avea alegeri duminică, Partidul Libertății ar fi cel mai puternic din Austria, iar Partidul Conservator ar avea mari pierderi. Karl Nehammer crede că tema migrației îi va securiza pretențiile în politică. Pentru că este un fost polițist și un fost boxer și crede că încercarea de a fi o persoană dură îi va aduce succesul.

Dacă ne uităm la sondaje, mă îndoiesc, ca să fiu sinceră“, a mai explicat Petra Stuiber.

Datele Frontext arată că doar 3% dintre imigranții care au ajuns în Austria au trecut și prin România. Cea mai mare parte a migranților care ajung în țara lui Nehammer folosesc ruta Balcanilor de vest.

„Așadar, dacă peste noapte am avea zero muncitori români în Austria, economia s-ar prăbuși. Asta e sigur, pentru că ei lucrează în sectoare cheie ale pieței muncii, iar un sector este cel al îngrijirii persoanelor în vârstă.

Și multe familii austriece au acasă femei românce care lucrează și îngrijesc bătrâni“, a mai zis Prof. Univ. Judith Kohlenberger.

CITEȘTE ȘI      -      Ce spun cetățenii din Austria despre aderarea României la Schengen. Un sociolog a prezentat datele pe care se bazează Nehammer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel