Rareș Bogdan vs. Nehammer / „Asta vom face dacă omul nu înțelege prin bun simț că România trebuie primită în Schengen“

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul Rareș Bogdan a lansat un nou avertisment la adresa cancelarului Nehammer.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a intervenit, miercuri seara, la Antena 3 CNN, la emisiunea News Hour with CNN, unde a spus ce are de făcut România dacă Nehammer, cancelarul Austriei, nu înțelege că țara noastră trebuie acceptată în Spațiul Schengen, ca urmare a insistențelor venite din partea Comisiei Europene și Parlamentului European.

„Doamna von der Leyen a spus că e o problemă cu cancelarul Karl Nehammer, dar nu se va opri să ne susțină. Cred că doar presiunea venită din partea Comisiei Europene, din partea Consiliului European, din partea  Parlamentului European - și mă bucur că Roberta Metsola și Charles Michel au aceeași poziția - și în același timp cred, și o spun extrem de răspicat și apăsat, lobby-ul companiilor austriece prezente la București, care reprezintă undeva la 7% din PIB-ul Austriei, va fi un ajutor pentru noi, pentru diplomația din România, pentru echipa de la ambasada de la Viena și echipele de la Ministerul Afacerilor Externe și Ministerului Afacerilor Interne.

Trebuie să ne luăm aliați aceste corporații, care trebuie la rândul lor să le explice celor de la Viena că ceea ce fac este incalificabil, este sfidător și umilitor pentru România“, a punctat Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI         -        Rareș Bogdan, discurs dur în PE: Ne-ați hrănit cu iluzii, în timp ce Austria vânează contracte. Nehammer sfidează și umilește nu doar România, el își bate joc de voi toți

„Asta vom face“

Rareș Bogdan consideră că România trebuie să apeleze la toate căile bunului simț pentru a-l îndupleca pe Nehammer să accepte intrarea țării noastre în Spațiul Schengen.

„Poziția domnului Nehammer este o poziție împotriva construcției europene, o sfidare la adresa Comisiei Europene, Consiliului și Parlamentului European și un joc de distrugere a Europei din interior. Este inacceptabil să continui cu încăpățânare să refuzi accesul românilor care stau la cozi“, a mai spus europarlamentarul.

„În momentul acesta avem ca obiectiv de țară, al tuturor partidelor politice și al tuturor politicienilor român, să intrăm în Schengen. Trebuie să fim extrem de prezenți cu acest subiect, să nu cedăm sau să-l lăsăm deoparte, ci să-l aducem în atenția publică, să cerem președintei Comisiei Europene, comisarilor, ambasadorilor prezenți la Viena să susțină cauza României. Avem o singură țară care se opune și un singur personaj, Karl Nehammer. El trebuie înduplecat sau obligat. În cazul în care nu înțelege prin diplomația bunului simț, atunci, sigur că, trebuie purtată o discuție extrem de serioasă cu reprezentanții companiilor austriece din România“, a conchis europarlamentarul Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI         -        Europarlamentarul bulgar Andrey Novakov îi dă termen lui Nehammer pentru acceptarea României și Bulgariei în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel