EXCLUSIV  Negoiță, noi sisteme în Sectorul 3: Mă duc și îl iau direct de acasă

Robert Negoiță a delcarat, la DCNews, că Sectorul 3 va beneficia de un sistem de monitorizare care permite identificarea tuturor persoanelor care comit ilegalități. 

Robert Negoiță se pare că a găsit o soluție prin care să păstreze sectorul curat. Primarul susține că, în curând, va fi implementat un sistem de suraveghere care va permite identificarea imediată a contravenienților și infractorilor. "Chiar ieri, în sedința de consiliu am aprobat contractul și procedura de achiziție și ne apucăm de treabă, sper eu în cel mai scurt timp și sper să fie finalizată până la anul. Sectorul 3 va fi cea mai supravegheată zonă din România. Avem surprize de genul în care nu strânge în spatele lui cuțu și vine și spune 'Domnule, nu e câinele meu', du-te și fă probe ADN să demonstrezi că ce e acolo e făcut de cuțu domnului.... E, dar când o să am imaginea vă spun că o să câștig în orice instanță. Totul sistemul este autorizat", a declarat primarul.

"Avem echipaje în civil"

Pentru a păstra curățenia în sector, edilul a anunțat că există echipaje de poliție în civil care fac surprize neplăcute contraveniențior. "Avem echipaje de poliție în civil pentru că s-au obișnuit să se uite cetățenii după poliție și dacă nu-i poliția aruncă pe jos, nu adună în spatele lui cuțu își permit să facă tot felul de lucruri. Dar deja avem cetățeni care au început să învețe chestia asta. Corelarea cu sistemul video este un alt subiect. De exemplu îl identific relativ repede. Dacă am o imagine într-un părculeț, nici nu trebuie să îl prind acolo, am poza că iau captura de pe camera de supraveghere, și mă duc acolo. Îl identific instant. Am nevoie de cinci minute pentru că cetățenii îl cunosc, este din zona de acolo, puțin probabil să fie din altă parte" a declarat Robert Negoiță.

Se lucrează la softuri care să recunoască fața

"Există softuri care recunosc fața și îți spun identitatea, avem și un astfel de soft. Lucrăm la toate sistemele astea. Este adevărat că trebuie să upgread-ăm tot. Adică dacă doar noi facem digitalizare și doar noi digitalizăm sistemele și evidența populației nu o face, avem ceva dificultăți, dar vreau să spun că pentru acest moment este un foarte mare pas înainte acest sistem de supraveghere", a afirmat edilul. Sistemul va ajuta totdată la identificarea celor care descarcă mașini întregi de gunoi pe raza Sectorului 3. "După ce avem sistemul implementat îl identific direct după numărul de înmatriculare, mă duc și îl iau de acasă! Vom avea o diferență semnificativă. Un alt aspect, este că  dacă se întâmplă un jaf, dacă se întâmplă o crimă, un accident, este foarte important să ai zona supravegheată, să ai înregistrările ca să ști exact cine a intrat, cu ce a intrat, cine a ieșit, cu ce a ieșit. Poți să clarifici situația" a mai spus Robert Negoiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel