Negocierile legate de schimbarea climatică se prelungesc

Negocierile de la Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice care au loc la Durban, Republica Africa de Sud s-au prelungit cu o zi mai mult decât era prevăzut în agenda planificată.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit BBC Mundo, delegaţii au negociat pentru  anul 2012 un acord care să permit reducerea emisiilor de carbon. Un proiect de document asigură că ţările vor lucra la obţinerea  unui nou tratat în 2015. Proiectul arată explicit că deciziile care au fost luate până acum pentru scăderea emisiilor de carbon, nu au fost suficiente pentru a atinge obiectivut urmărit. Mai precis, nu s-a putut face astfel încât temperatura să nu mai crească cu mai mult de două grade Celsius.

Problema care este pusă în discuţie la conferinţă este legată de viitorul Protocolului de la Kyoto, singurul tratat internaţional care prevede reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru ţările industrializate.

La eveniment sunt prezenţi 20 de şefi de state şi prim-miniştri, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon şi reprezentanţi la nivel înalt a aproximativ 190 de ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel