EXCLUSIV  Negocieri Kovesi Parchet European. Weber: ”Aici s-a greșit”. Detaliile care le-au scăpat liderilor UE

Loredana Brumă / 04 apr 2019 / 21:49 Salveaza PDF Comentarii
Kovesi
Kovesi

Renate Weber, europarlamentar ALDE, a spus pentru DC News ce se va întâmpla dacă Parlamentul European şi Consiliului Uniunii Europene nu vor ajunge la un acord nici la următoarea negociere care ar trebui să aibă loc peste aproximativ o săptămână. 

"Dacă nu se ajunge la niciun rezultat nici la următoarea negociere, mă tem că totul va fi amânat până după alegeri. O să trebuiască o altă echipă de negociere. Un regulament care este făcut prost, pentru că el este făcut prost, lasă lucrurile nerezolvate. Colegii mei s-au grăbit foarte tare cu instituţia asta, chiar dacă a durat câţiva ani până s-a elaborat regulamentul, dar s-au grăbit în sensul în care într-un mod populist au vrut să arate că... uite noi construim o instituţie, dar nu s-au uitat la toate amănuntele, la detalii, la consecinţele absenţei unei reglementări existente. Vom vedea ce se va întâmpla, dar e foarte posibil să nu se ajungă la un acord nici la următoarea rundă de negocieri, care este şi ultima", a spus Renate Weber pentru DC News. 

Nu s-a ajuns la niciun acord

 

Negociatorii Parlamentului European (PE) şi ai Consiliului Uniunii Europene nu au ajuns joi la un acord cu privire la desemnarea primului procuror-şef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Parchetul European (EPPO), care se aşteaptă să fie operaţional la sfârşitul anului 2020, va fi o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

VEZI ȘI: Negocieri Kovesi - Parchet European. Retragere din cursă. Weber: Această mișcare, o prostie!Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23