Urmărește emisiunea live


Neamţ: Primul focar de pestă porcină africană din judeţ confirmat într-o gospodărie din Agapia

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Neamţ au confirmat primul caz de pestă porcină africană din acest judeţ, fiind înregistrat într-o gospodărie din localitatea Agapia.

Potrivit unui comunicat de presă al DSVSA Neamţ, s-a solicitat Instituţiei Prefectului convocarea Centrului Local de Combatere a Bolilor Neamţ, şedinţă în care vor fi luate, vineri, măsuri în vederea gestionării focarului de boală.

S-a efectuat anchetă epidemiologică la exploataţia din Agapia, luându-se măsura de împrejmuire cu cordon avertizor cu inscripţia pestă porcină africană şi, de asemenea, s-a realizat o dezinfecţie riguroasă şi temeinică în focarul de pestă porcină africană, se arată în comunicatul de presă al DSVSA Neamţ.

Va fi efectuat recensământul exploataţiilor cu porci şi a efectivelor de porci din localităţile limtrofe şi se vor desfăşura activităţi de examinare clinică şi de laborator în direcţia pestei porcine africane. Totodată s-a dispus interzicerea circulaţiei porcilor, atât între exploataţiile din localităţile aflate în zonele de protecţie şi supraveghere, cât şi spre aceste exploataţii a efectivelor de porci provenite din alte zone. În acest sens s-au organizat filtre rutiere pentru controlul aplicării acestei măsuri pe toate căile de comunicaţie din localităţile vizate, precum şi pe drumurile de acces dinspre şi către aceste localităţi, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel