Neamţ: Angajaţii spitalelor sunt instruiţi de ISU cum să folosească stingătoarele în cazul unor incendii

[] []

13 aug 2019 / 14:10
Salveaza PDF Comentarii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a demarat o campanie de pregătire a personalului care lucrează în spitale privind modul de evacuare a persoanelor şi folosirea stingătoarelor. 

Inspectorul şef al ISU Neamţ, generalul de brigadă Ioan Niţică, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că acţiunea a demarat după ce un asistent medical a reuşit să stingă un incendiu, până la sosirea forţelor profesioniste, cu stingătoarele din dotare.

''Anul trecut a izbucnit un incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ care a fost stins de o asistentă medicală. Ea participase, pe timpul unui control, la o activitate practică de stingere a unui incendiu la tavă. Vom încerca să îi învăţăm pe toţi angajaţii să folosească stingătoarele şi să primească noţiuni minime în acest sens'', a declarat inspectorul şef al ISU Neamţ.

Până la această dată au fost instruiţi aproape 1.000 din cei 3.000 de angajaţi ai spitalelor din Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Bicaz şi Bisericani. Instruirile se realizează în serii de câte 30 de persoane şi, pe lângă noţiunile teoretice, se execută stingerea unor incendii în tavă cu stingătoare. Astfel de acţiuni au avut loc şi la magazinele din judeţul Neamţ.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27