Navele ucrainene arestate, păzite de militari ruși în peninsula Crimeea

Navele ucrainene arestate, păzite de militari ruși în peninsula Crimeea
Navele ucrainene arestate, păzite de militari ruși în peninsula Crimeea

Cele trei nave ucrainene arestate de Rusia sunt ţinute în portul Kerci din peninsula Crimeea.

Potrivit unui martor, cele trei nave sunt ţinute în portul Kerci, iar în jurul navelor pot fi văzute persoane în uniforme ale marinei militare.

Duminică seara, Rusia a deschis focul asupra unui grup de nave ucrainene în Marea Neagră, în urma incidentului fiind răniţi şase marinari ucraineni. Navele, arestate de armata rusă, încercau să treacă prin strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, unde se afla destinaţia lor finală, portul Mariupol. Incidentul armat a avut loc după ce trecerea convoiului ucrainean a fost blocată iniţial de un cargou rus plasat sub podul dintre Crimeea şi Rusia din strâmtoarea Kerci. Rusia a confirmat arestarea a trei nave militare ucrainene şi utilizarea forţei în strâmtoarea Kerci, dar a precizat că a recurs la măsură pentru a forţa navele ucrainene să se oprească, după ce acestea intraseră ilegal în apele teritoriale ruse.

Serviciul rus de securitate FSB a anunțat că trei marinari ucraineni au fost răniţi în incidentul armat, dar ei beneficiază în prezent de îngrijiri medicale. Situaţia creată de acest incident va fi analizată luni de Consiliul de Securitate al ONU, într-o reuniune de urgenţă, au declaraţi diplomaţi occidentali, care au precizat că aceasta a fost solicitată atât Moscova, cât şi de Kiev. Rusia a cerut ca reuniunea să aibă loc la ora locală 11:00 (16:00 GMT), adaugă sursa citată.

Vezi și: Conflict militar Moscova - Kiev. Trei nave militare ucrainene, capturate VIDEO


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel