NATO trimite trei nave în Marea Neagră

Foto: Nava USS Vella Gulf
Foto: Nava USS Vella Gulf

NATO trimite în Marea Neagră două nave aparținând flotei franceze, o fregată și un vas de recunoaștere, și un crucișător american.

Fregata franceză Surcouf, nava de recunoaștere Dupuy-de-Lôme, ce aparține tot flotei franceze, și crucișătorul american USS Vella Gulf se vor regăsi simultan în Marea Neagră la sfârșitul lunii mai, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.

Fregata Surcouf va intra în apele Mării Negre pe 28 sau 29 mai, iar crucișătorul Vella Gulf pe 23 mai, menționează agenția rusă de presă citând o sursă diplomatică și militară. Fregata franceză face parte din categoria celor greu detectabile de radar și are în dotare un elicopter și rachete de croazieră.

Nava Dupuy-de-Lôme, echipată pentru operațiuni de război electronic, se află în prezent în zona portului bulgar Varna. Această ambarcațiune a revenit pe 14 mai în Marea Neagră, unde a mai efectuat o misiune în luna aprilie.

De la începutul crizei ucrainene, în Marea Neagră au ajuns două distrugătoare americane, USS Truxtun și USS Donald Cook, cu scopul de a da asigurări aliaților din Europa de Est în contextul tensiunilor regionale provocate de Rusia.

Citește și: Distrugătorul USS Truxtun a plecat din Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel