NATO: Strategia "convoiului umanitar" rus în Ucraina. Ce urmărește Putin

Kremlinul ar putea folosi convoiul umanitar pentru a distrage atenția Vestului de la consolidarea forțelor ruse din interiorul și din afara granițelor Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Danezul crede că ascensiunea trupelor ucrainene din Estul controlat de separatiști ar putea provoca Moscova să ia măsuri directe împotriva forțelor Kievului, escaladând conflictul în care deja au murit peste 2.000 de oameni.

"Fără îndoială, întreaga chestiune a convoiului servește scopului, cel puțin, de a distrage atenția de la o posibilă operațiune militară mai amplă", a declarat Rasmussen într-un interviu, conform Financial Times.

Șeful NATO a subliniat că există informații din "surse multiple" că artileria rusă a lansat focuri atât din interiorul, cât și din exteriorul granițelor ucrainene. El a adăugat că Rusia continuă să maseze trupe de-a lungul graniței cu Ucraina.

Kievul a acuzat, luni, Moscova că a trimis o coloană de tancuri și blindate în Estul Ucrainei.

Servicul secret ucrainean: Ucraina a fost invadată direct

Ander Fogh Rasmussen a arătat că eșecul Kremlinului de a permite autorităților ucrainene și celor ale Crucii Roșii să inspecteze convoiul care a pătruns în Donbass ridică întrebări cu privire la adevăratul conținut al camioanelor.

"Nu poți exclude ca așa-zisele operațiuni umanitare să ascundă o intervenție militară. Întrebarea majoră este: dacă acesta e într-adevăr ajutor umanitar sau  o reaprovizionare a separatiștilor înarmați din Estul Ucrainei. Dacă nu e nimic de ascuns, de ce să nu accepte Crucea Roșie Internațională?", a întrebat Rasmussen.

"În viitor, veți vedea o prezență NATO mai vizibilă în Est (-ul Europei). Este o consecință directă a comportamentului Rusiei", a conchis secretarul general al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel