Servicul secret ucrainean: Ucraina a fost invadată direct

Intrarea convoiului de camioane rusești în Ucraina echivalează cu o "invazie directă", a declarat șeful serviciului de informații al Ucrainei (SBU), Balentin Nalivașenko, citat de Reuters.

Convoiul "umanitar" format din aproape 300 de camioane rusești a intrat vineri pe teritoriul Ucrainei, după ce a staționat aproape o săptămână la graniță. Îngrijorat ca nu cumva "ajutorul umanitar" al Rusiei să nu fie preludiul unei invazii, Kievul a refuzat să permită accesul vehiculelor pe teritoriul său fără controale prealabile riguroase.

Rusia a anunțat astăzi că a decis să trimită convoiul în Ucraina după ce toate "pretextele" pentru blocarea lui au fost epuizate.

Comitetul internațional al Crucii Roșii a precizat că nu escortează convoiul rusesc în Ucraina din cauza situației de securitate "volatile".

Rusia pretinde că din pricina situației umanitare dezastruoase din Est dorește să ajute Ucraina cu aproximativ 300 de camioane încărcate cu alimente, saci de dormit și generatoare. Într-un moment în care armata ucraineană bifează importante victorii strategice împotriva separatiștilor, Kievul și aliații săi vestici se tem că prelatele camioanelor ascund de fapt arme pentru rebeli, convoiul umanitar fiind, în realitate, o invazie informală.

Rusia forțează trecerea frontierei cu Ucraina de către convoiul umanitar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel