Năsui, VEȘTILE ZILEI despre turism

Foto: Guvern
Foto: Guvern

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a făcut anunțurile zilei despre turism, în timpul conferinței de presă de la Palatul Victoria.

„Am nu una, ci două vești bune să vă dau. Prima este o veste bună pentru turism, pentru HoReCa, și parte din ea este relaxarea pe care ați auzit-o de la colegii mei. O altă parte este și faptul că România va fi deschisă turismului extern”, a transmis ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, de la Palatul Victoria.

„Practic s-a eliminat din Hotărârea de Guvern care reglementează lucrurile acestea lista persoanelor care aveau dreptul să vină, pe lângă criteriile generale pentru țările verzi, galbene și roșii. (...) Această listă este eliminată, practic din momentul acesta România este deschisă și turismului extern, a fost un lucru care ne-a fost cerut de către mai toate organizațiile de turism de profil. Au fost discuții și bilaterale pentru deschideri selective, acum avem o regulă clară și generală aplicabilă tuturor țărilor, deci este un lucru foarte bun”, a adăugat Năsui.

Vezi AICI ce măsuri au anunțat colegii din guvern ai ministrului. Măsuri relaxare 1 iunie 2021. Cîțu, anunțuri despre nunți, festivaluri, teatre, locuri de joacă.

Năsui a transmis și în scris vestea bună pentru turismul românesc

Ulterior, ministrul Năsui a publicat pe Facebook măsurile despre care a vorbit în timpul conferinței de presă. „În trecut era menționată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021). Pentru a putea primi turiști străini, puteam fie să adăugăm și turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluție.

Mulțumesc premierului Florin Cîţu și ministrului Lucian Bode că au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turiștii străini vor putea veni cu respectarea condițiilor generale (în funcție de lista pe care se află țara).”, a mai spus Claudiu Năsui despre veștile bune anunțate după Ședința de Guvern din 27 mai 2021.

Vezi AICI a doua veste bună despre care a vorbit Claudiu Năsui în conferința de presă de la Palatul Victoria. Este vorba despre declarația beneficiarului real. Citește AICI totul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel