Declarație beneficiar real. Năsui, anunț de ultimă oră

Claudiu Năsui / Foto gov.ro
Claudiu Năsui / Foto gov.ro

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a făcut un anunț important, joi, la Palatul Victoria, privind declarația pentru beneficiarul real. 

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat joi, la finalul ședinței de guvern, că termenul pentru depunerea declarației pentru beneficiarul real se prelungește până la 1 octombrie.

'Este o veste bună pentru tot mediul antreprenorial, pentru toate firmele, pentru toate intreprinderile din România. Termenul de depunere a faimoasei declarații de beneficiar real, o declarație care a fost mult discutată în trecut și pentru care am avut discuții în Parlament, a fost reintrodusă în legislație fără un element clar de revenire, aducând incertitudine în piață. Acum este clar, am prelungit termenul, se poate depune până la 1 octombrie.', a declarat Claudiu Năsui la Palatul Victoria. 

Năsui, precizări și pe Facebook

Totodată, pe Facebook, Claudiu Năsui a prezentat cele două vești bune din ședința de guvern de astăzi, printre care și cea prezentată mai sus. 

Prima veste dată de Năsui, pentru HoReCa

'Două vești bune de la ședința de guvern de azi. Prima o veste bună este pentru HoReCa: turiștii străini vor putea veni în România.În trecut era menționată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021). Pentru a putea primi turiști străini, puteam fie să adăugăm și turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluție.', a scris Năsui. 

El a menționat că le mulțumește premierului Florin Cîţu și ministrului Lucian Bode pentru că 'au acceptat scoaterea cu totul a listei.'

'Astfel, turiștii străini vor putea veni cu respectarea condițiilor generale (în funcție de lista pe care se află țara).', a adăugat el. 

'Azi a trecut OUG-ul prin care termenul de depunere a declarației pentru beneficiarul real este prelungit'

Privind declarația pentru beneficiarul real, el a menționat că 'azi a trecut OUG-ul prin care termenul de depunere a declarației pentru beneficiarul real este prelungit până pe 1 octombrie. Declarația fusese reintrodusă intempestiv printr-un amendament strecurat în ultima secundă în parlament. Până pe 1 octombrie putem discuta cu toate părțile din procesul decizional pentru a adopta modelul austriac, care nu presupune o birocrație înfiorătoare pentru implementarea directivei.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel