Măsuri relaxare 1 iunie 2021. Cîțu, anunțuri despre nunți, festivaluri, teatre, locuri de joacă

Florin Cîțu anunță o nouă etapă a relaxării în România. 

Guvernul a decis joi că, începând din 1 iunie, persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască în spațiile închise unde nu lucrează mai mult de cinci angajați, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment desfășurate în spații deschise de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. (...) S-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc, cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a spus Florin Cîțu. 

„A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50 la sută la 70 la sută din capacitatea spațiului”, a mai anunțat premierul.

„S-au redeschis locurile de joacă din spațiile închise cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, sub condiția ca însoțitorii copilului să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală”, a mai zis Florin Cîțu. 

Peste 67.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate în România peste 67.000 de persoane.

Conform CNCAV, 24.113 dintre persoanele vaccinate au primit prima doză de vaccin, iar 43.265 pe cea de-a doua.

48.323 de persoane au primit serul produs de Pfizer, 4.768 pe cel produs de Moderna, 6.264 cel de la AstraZeneca, iar 8.023 persoane au primit vaccin Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.232.837 de persoane, dintre care 3.361.054 cu ambele doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel