NASA: Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece, pe lângă Pământ, pe 1 iunie

Foto Pexels
Foto Pexels

NASA a transmis un avertisment. 

NASA a avertizat că Pământul va avea, în zilele următoare, întâlniri relativ apropiate cu asteroizi. Prima dintre aceste roci va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie.

Asteroidul potenţial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel”, a transmis NASA.

Asteroidul, numit 2021 KT1, ar fi la 4,5 milioane de mile distanţă de planeta noastră. Deşi acest lucru poate părea departe, NASA consideră că orice asteroid aflat la 4,6 milioane de mile de Pământ şi mai mare de 150 de metri este potenţial periculos. NASA nu a spus că va lovi direct Pământul, potrivit TheWeek.

De asemenea, asteroizi mai mici se vor apropia de Pământ zilele acestea şi se aşteaptă să fie la fel de mari ca o casă obişnuită sau un avion. În total, se aşteaptă ca cinci asteroizi să treacă pe lângă Terra în următoarele zile.

Roverul chinezesc Zhurong a trimis primul selfie de pe Marte

Roverul Zhurong a fost transportat în atmosfera marțiană într-un lander, fiind numit după un zeu mitic chinez al focului. Acesta a sosit pe Marte la câteva luni distanță după roverul Statelor Unite ale Americii, Perseerance, și a fost sărbătorit în China ca o mare victorie în ascensiunea către o superputere spațială.

Administrația Națională a Spațiului din China a publicat, recent, imaginile realizate de camerele atașate roverului, care arătau echipamentul de evitare a obstacolelor și panourile solare de pe vehicul, precum și textura suprafeței marțiene. „Oamenii de pe Internet, imaginile pe care le doreați de pe Marte sunt aici”, a spus agenția spațială într-o postare pe rețelele de socializare care conține imaginile. Amartizarea rover-ului a fost o piatră de temelie pentru inginerii spațiali chinezi, mass-media de stat descriind procesul de utilizare a unei parașute pentru a încetini coborârea și contactul cu suprafața drept „cea mai provocatoare parte a misiunii”. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel