NASA: O navă spaţială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui - Video

NASA: O navă spaţială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui / Sursa: Pixabay
NASA: O navă spaţială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui / Sursa: Pixabay

Sonda solară Parker a devenit prima navă spaţială care a pătruns în atmosfera solară, a anunţat marţi NASA, transmite dpa.

Sonda a zburat prin coroana solară şi a preluat probe de particule şi câmpuri magnetice, a informat NASA, care a calificat această piatra de hotar drept 'un salt gigantic pentru ştiinţa despre Soare'.

Atingerea Soarelui' de către sonda solară Parker este un moment magnific pentru ştiinţă şi o performanţă cu adevărat remarcabilă', a declarat Thomas Zurbuchen din cadrul Directoratului pentru misiuni ştiinţifice al NASA.

VIDEO

'Această piatră de hotar ne oferă nu doar perspective mai profunde asupra evoluţiei Soarelui nostru şi a impactului său asupra sistemului nostru solar, dar tot ceea ce aflăm despre propria noastră stea ne învaţă şi mai multe despre stelele din restul universului'.

Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la 18,8 raze solare (aproximativ 1,3 milioane de kilometri)

Agenţia spaţială americană a precizat că Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la 18,8 raze solare (aproximativ 1,3 milioane de kilometri) deasupra suprafeţei solare în timpul celui de-al optulea zbor pe 28 aprilie, această trecerea durând câteva ore.

'Eram convinşi că, mai devreme sau mai târziu, vom intersecta coroana pentru cel puţin o perioadă scurtă de timp', a spus Justin Kasper, autorul principal al unei noi lucrări despre această realizare importantă, publicată în Physical Review Letters.

'Este foarte interesant că am făcut-o'

'Dar este foarte interesant că am făcut-o'. Pe măsură ce continuă să se apropie de Soare, sonda va ajunge în cele din urmă la 8,86 raze solare de suprafaţa Soarelui, a informat NASA. Următorul său zbor, programat pentru ianuarie 2022, va aduce din nou, probabil, sonda Parker în coroana solară, a mai spus agenţia spaţială americană, scrie Agerpres.

Un miliardar japonez vrea să joace golf în spațiu. Acesta a decolat spre Stația Spațială Internațională

Yusaku Maezawa, un antreprenor japonez, a plecat spre Stația Spațială Internațională. Miliardarul vrea să îndeplinească 100 de sarcini în spațiu, inclusiv să joace golf.

Antreprenorul japonez Yusaku Maezawa a pornit într-o călătorie spre Stația Spațială Internațională (ISS), alăturându-se astfel listei tot mai mari de miliardari care au ajuns în spațiu. El intenționează să îndeplinească 100 de sarcini în spațiu, inclusiv să joace golf.

Maezawa a făcut avere prin intermediul unor companii de comerț electronic, printre care Zozotown. El a fost toboșar într-o trupă punk rock, iar anul trecut a lansat o emisiune în căutarea unei noi iubite care să i se alăture în spațiu, dar ulterior a anulat demersul.

Japonezul a promis că va îndeplini 100 de sarcini în spaţiu. Vezi detalii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel