Un miliardar japonez vrea să joace golf în spațiu. Acesta a decolat spre Stația Spațială Internațională

Un miliardar japonez vrea să joace golf în spațiu. Acesta a decolat spre Stația Spațială Internațional    /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un miliardar japonez vrea să joace golf în spațiu. Acesta a decolat spre Stația Spațială Internațional / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Yusaku Maezawa, un antreprenor japonez, a plecat spre Stația Spațială Internațională. Miliardarul vrea să îndeplinească 100 de sarcini în spațiu, inclusiv să joace golf.

Antreprenorul japonez Yusaku Maezawa a pornit într-o călătorie spre Stația Spațială Internațională (ISS), alăturându-se astfel listei tot mai mari de miliardari care au ajuns în spațiu. El intenționează să îndeplinească 100 de sarcini în spațiu, inclusiv să joace golf.

Maezawa a făcut avere prin intermediul unor companii de comerț electronic, printre care Zozotown. El a fost toboșar într-o trupă punk rock, iar anul trecut a lansat o emisiune în căutarea unei noi iubite care să i se alăture în spațiu, dar ulterior a anulat demersul.

Japonezul a promis că va îndeplini 100 de sarcini în spaţiu

O rachetă rusească care l-a transportat pe dl Maezawa a decolat de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Miliardarul va petrece 12 zile pe ISS și este primul turist spațial care vizitează stația în ultimii ani. La lansarea de miercuri, Maezawa a fost însoțit de cosmonautul rus Alexander Misurkin și de producătorul video Yozo Hirano, care documentează călătoria pentru canalul YouTube al miliardarului.

Înainte de lansare, Maezawa a fost supus unui program riguros de antrenament. El a promis că va îndeplini 100 de sarcini în timp ce se va afla pe ISS, selectate dintr-o listă de sugestii oferite de public. Acestea variază de la prezentarea colegilor astronauți și a vieții pe ISS, până la golf și joaca cu un avion de hârtie.

Călătoria, care se pare că îl costă 88 de milioane de dolari, urmează scurtei călătorii în spațiu a colegului miliardar Jeff Bezos și voiajului lui Richard Branson până la marginea spațiului la începutul acestui an, cu rachete construite de companiile lor private. Revista Forbes îl clasează pe locul 30 în topul celor mai bogați oameni din Japonia, cu o avere personală estimată la 1,9 miliarde de dolari, potrivit Observatornews.

Rusia, anchetă penală împotriva unui astronaut american, după un incident care a avut loc pe Stația Spațială Internațională

Agenția Spațială Roscosmos a declarat că a finalizat o investigație asupra unei „găuri” găsite într-o navă spațială Soyuz, când vehiculul a fost andocat la Stația Spațială Internațională, în 2018. Mai mult, Roscosmos a declarat publicației ruse RIA Novosti că a transmis rezultatele anchetei oamenilor legii.

„Toate rezultatele investigației referitoare la gaura din modulul de locuit al navei spațiale Soyuz MS-09 au fost transmise oficialilor de aplicare a legii”, a transmis Roscosmos. Nu au fost furnizate alte detalii.

Deși niciun astronaut nu a fost în pericol, incidentul din august 2018 a fost jenant pentru oficialii spațiali ruși. La acel moment, a fost descoperită o breșă de 2 milimetri în modulul orbital al vehiculului Soyuz MS-09, andocat la Stația Spațială Internațională. Cosmonautul rus Sergey Prokopyev, astronautul Agenției Spațiale Europene, Alexander Gerst, dar și Serena Auñón-Chancellor, astronaut NASA, au zburat cu nava Soyuz în 2018 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel