NASA, acord cu Rusia pentru exploatarea planetei Venus

NASA, acord cu Rusia pentru exploatarea planetei Venus / Foto: Pixabay
NASA, acord cu Rusia pentru exploatarea planetei Venus / Foto: Pixabay

Rusia anunţă un acord pentru explorarea planetei Venus împreună cu NASA.

Rusia a ajuns la un acord pentru explorarea planetei Venus în cadrul unei misiuni comune cu Statele Unite, a declarat directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, informează agenţia DPA duminică, citează Agerpres.

"Am convenit cu americanii asupra unei misiuni comune pe Venus", a spus Rogozin într-un interviu publicat sâmbătă seară pe YouTube.

Directorul Roscosmos a adăugat că această provocare ar putea fi mai uşoară, atât din punct de vedere economic, cât şi tehnic, dacă va fi abordată în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA. "Astfel de probleme sunt mai uşor de rezolvat împreună, prin îmbinarea talentelor oamenilor noştri de ştiinţă", a spus Rogozin, fără a oferi, însă, un calendar al misiunii.

Venus are dimensiuni similare cu Terra, însă este învăluită în nori denşi şi, din cauza unui efect de seră catastrofal, temperaturile de la suprafaţa acestei planete ajung la câteva sute de grade Celsius.

Rusia a anunţat o misiune pe Venus anul trecut, datele preliminare estimând lansarea între 2027 şi 2029. Mai recent, Emiratele Arabe Unite şi-au anunţat de asemenea intenţia de a explora această planetă.

VEZI ȘI: Satelit distrus în spațiu. Directorul Roscosmos neagă că ISS a fost pusă în pericol

Astronomii au descoperit o bucată ruptă din Lună care orbitează Pământul

În 2016, oamenii de știință au descoperit că Pământul are o a doua Lună care, spre deosebire de cea pe care o știm cu toții și o vedem pe cer, înconjoară planeta noastră la o distanță de 38 până la 100 de ori față de Luna noastră.

De ani de zile, originea acestei „cvasi-Luni” i-a pus în dificultate pe astronomi, dar acum, ar putea avea un răspuns. Într-un nou studiu, oamenii de știință spun că au găsit dovezi că obiectul nu este o rocă oarecare din spațiu ci pare să fie o bucată desprinsă din Lună.

Obiectul, de mărime medie, a fost botezat cu numele hawaiian Kamo'oalewa, dovezile privind identitatea sa lunară fiind publicate în revista Nature.

’’M-am uitat prin toate cataloagele despre asteroizi din apropierea Pământului la care am avut acces și nimic nu se potrivea.”, relatează Ben Sharkey, doctorand în cadrul departamentului de științe planetare a Universității Arizona și autor principal al studiului. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel