Naftali Bennett: Rusia nu mai vrea să demilitarizeze Ucraina și nici să-l dea jos pe Zelenski

Naftali Bennett: Rusia nu mai vrea să demilitarizeze Ucraina și nici să-l dea jos pe Zelenski
Naftali Bennett: Rusia nu mai vrea să demilitarizeze Ucraina și nici să-l dea jos pe Zelenski

Premierul israelian Naftali Bennet este de părere că Rusia nu mai dorește demilitarizarea Ucrainei și nici nu intenționează să-l schimbe pe președintele Volodimir Zelenski.

Prim-ministrul Naftali Bennett a declarat că rușii nu mai solicită înlăturarea președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky și nici demilitarizarea completă a Ucrainei, adăugând că mai este „încă un drum lung de parcurs” în medierea conflictului între Rusia și Ucraina.

Bennett a adăugat că nici Ucraina nu mai cere aderarea la NATO.

„Vom continua împreună cu ceilalți prieteni ai noștri din lume să încercăm să facem o punte [între părți] pentru a pune capăt războiului, acesta este cel mai bun lucru care se poate întâmpla”, a adăugat premierul.

Oficialii ruși au declarat în ultimele săptămâni că urmăresc „denazificarea” și demilitarizarea Ucrainei, oficialii ucraineni spunând că Rusia dorește să-l înlăture pe Zelenski și guvernul său și să instaleze un guvern marionetă.

Autoritățile ruse nu au declarat oficial că au renunțat la demilitarizarea Ucrainei.

Când președintele rus Vladimir Putin a anunțat ceea ce el a numit o „operație militară specială”, în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, el a descris Ucraina ca parte istorică a Rusiei, ridicând îngrijorarea că Rusia ar putea încerca să anexeze cel puțin o parte a acestui stat, scrie JPost.

Israelul răspunde criticilor lui Zelenski: Nu sunt multe țări care să fi făcut atâtea pentru Ucraina

Israelul este generos și sensibil față de Ucraina în timp ce își echilibrează propriile interese, a declarat, luni, prim-ministrul Naftali Bennett, la o zi după ce președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a criticat aspru abordarea Ierusalimului, deși ulterior a revenit asupra afirmațiilor.

Zelenski a spus că apreciază eforturile Israelului de a media conflictul între Kiev și Moscova, la câteva ore după ce a comparat situația ucrainei cu Holocaustul. Inițial, acesta a cerut Israelului să trimită arme în țara sa și să sancționeze Rusia, criticând „medierea fără a alege o parte”.

„Apatia ucide, calculele ucid. Poți media între țări, dar nu între bine și rău”, a spus Zelenski (citește mai mult AICI).

Cu toate acestea, câteva ore mai târziu, într-un mesaj video pe canalul său Telegram, Zelensky a spus: „Desigur, Israelul are interesele sale, strategia de a-și proteja cetățenii. Înțelegem totul.”

Premierul Naftali Bennett și ministrul de externe Yair Lapid au răspuns criticilor prin promovarea ajutorului umanitar al Israelului pentru Ucraina.

„Israelul și-a întins mâna pentru a ajuta Ucraina de câteva săptămâni, din primul minut al conflictului, pe canale diferite și variate”, a spus Bennett. „Gestionăm această criză nefericită cu sensibilitate, generozitate și responsabilitate, echilibrând în același timp diferitele considerații – și sunt complexe.”, a adăugat premierul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel