Putin, război. Zelenski, către parlamentarii din Israel: Trebuie să trăiți cu alegerea pe care o faceți

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a solicitat Israelului să ofere arme Ucrainei.

Președintele Volodimir Zelenski a avut o intervenție, duminică, în fața Parlamentului din Israel.

Acesta a spus că Israelul are cea mai bună apărare antiaeriană din lume și a transmis că „puteți, cu siguranță, să ajutați poporul nostru, să salvați viețile ucrainenilor”.

„Alegerea este a voastră, fraților și surorilor, iar voi trebuie să trăiți apoi cu alegerea pe care o faceți, poporul Israelului”, a mai declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citește și / Volodimir Zelenski, pregătit să negocieze cu Vladimir Putin: Eșecul ar putea însemna al Treilea Război Mondial

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, este convins că, dacă țara sa ar fi fost admisă în NATO, atunci Rusia nu ar fi invadat Ucraina. De asemenea, președintele Ucrainei a spus că este pregătit să negocieze cu președintele Vladimir Putin.

„Dacă am fi fost membru NATO, nu ar fi început acest război. Mi-ar plăcea să primesc garanții de securitate pentru țara mea, pentru poporul meu”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski la CNN.

De asemenea, acesta a spus că este recunoscător pentru ajutorul oferit de NATO de când a început invazia.

„Dacă membrii NATO sunt pregătiți să ne vadă în alianță, atunci să o facă imediat, pentru că oamenii mor zilnic”, a mai spus președintele ucrainean, adăugând: „Dar, dacă nu sunteți pregătiți să păstrați viețile oamenilor noștri, dacă vreți doar să ne vedeți călare pe două lumi, dacă vreți să ne vedeți în această poziție dubioasă în care nu înțelegem dacă ne puteți accepta sau nu, nu ne puteți pune în această situație, nu ne puteți forța să fim în această incertitudine.”

În interviul acordat CNN, Zelenski a mai declarat că este pregătit să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice încercare de negociere eșuează, ar putea însemna că lupta dintre cele două țări ar putea duce la „un al Treilea Război Mondial”.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Și cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a mai spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel