"N-avem sânge!" - PMB, mesajul campaniei cu privire la importanţa donării de sânge

Donare sange
Donare sange

Primăria Capitalei şi ASSMB îi invită pe bucureşteni să le facă un cadou celor aflaţi în nevoie şi să doneze sânge pe parcursul acestei luni.

În acest context, de luni până vineri, între orele 7,30 şi 13,30, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti are porţile deschise pentru a primi cât mai mulţi donatori. Luni, 11 decembrie, începând cu ora 9,00, Centrul mobil de donare se va afla la sediul Primăriei Capitalei, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a PMB.

"Sângele donat salvează, anual, un milion de pacienţi. O pungă de sânge salvează 3 vieţi. În decembrie, "luna cadourilor", numărul donatorilor scade cu un sfert. "N-avem sânge!" Este mesajul campaniei de informare cu privire la importanţa donării de sânge, în "luna cadourilor". Semnalul de alarmă este tras de Primăria Capitalei prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

[citeste si]

Potrivit cifrelor oficiale, ultima lună din an aduce, în medie, cu 25% mai puţini bucureşteni la Centrul de Transfuzie Sanguină. În acelaşi timp, însă, cererea spitalelor rămâne la fel de mare. În Capitală, sunt 60 de spitale de stat şi private, dintre care 14 de urgenţă. Lunar, cererea de sânge este de trei ori mai mare decât cantitatea care poate fi oferită. De aceea, în decembrie, Primăria Capitalei şi ASSMB îi invită pe bucureşteni să le facă un cadou celor aflaţi în nevoie. (...) La fiecare 2 SECUNDE, un pacient are nevoie de sânge!", este postarea de pe pagina de socializare a Primăriei Capitalei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel