Clasarea Muzeului Național al Aviației Române în categoria monumentelor istorice reprezintă recunoașterea valorilor naționale în domeniul aviației și faptul că istoria rămâne în picioare, ca un bun necesar generațiilor viitoare, consideră asociația “Aripi Românești”, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Fundaţia Erou Cpt. Aviator Alexandru Şerbănescu și Asociația “Salvați Bucureștiul”.
În urma unei lungi campanii de advocacy ce privește salvarea de la distrugere a Muzeului Aviației, Asociația “Aripi Românești”, inițiatoarea campaniei, împreună cu alte 20 de organizații neguvernamentale, au reușit să obțină clasarea în categoria monumentelor istorice, categoria Ansamblu, grupa valorica B, a 5 componente din cadrul Muzeului Național al Aviației Române, din str. Fabrica de Glucoză, nr. 2-4, sector 2, București: clădirea administrativă, clădirea principală a Muzeului, biblioteca și hangarele 2 și 3, informează un comunicat de presă.
Campania “Oprește distrugerea Muzeului Aviației!” a reușit să reunească pentru demersul său sprijinul autorităților locale și naționale, al jurnaliștilor, al specialiștilor în aviație, al pasionaților de aviație românească și al cetățenilor din țară și de peste granițe.
Înființat "pentru cinstirea iluştrilor înaintaşi ai aviaţiei române şi reintegrarea în patrimoniul naţional a realizărilor de prestigiu în domeniul aeronautic" în 1990 prin Hotărâre Guvernului României, Muzeul Național al Aviației Române se află în subordinea Ministerului Apărării Naţionale şi Departamentului Aviaţiei Civile, iar din octombrie 2010 muzeul a primit titulatura de muzeu de importanţă naţională și denumirea de Muzeul Naţional al Aviaţiei Române.
Asociaţia ”Aripi Româneşti” este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este promovarea aviaţiei şi a zborului în toate formele sale, cu un accent deosebit pe păstrarea şi promovarea istoriei aviaţiei, îndeosebi a aviaţiei româneşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu