Muzeul "Casa Cuza Vodă"  redeschis pentru gălățeni

Muzeul "Casa Cuza Vodă"  a fost redeschis gălățenilor, după o amplă investiție de consolidare, restaurare și amenajare, a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean. 

"Pentru a marca 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Consiliul Județean Galați, prin Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, a redeschis, luni, 22 ianuarie, porțile Muzeului „Casa Cuza Vodă”.

Astfel, în urma unui amplu proces de consolidare, restaurare și amenajare, prima instituție muzeală din orașul nostru a redevenit o moștenire culturală pentru generațiile viitoare.

În cadrul acestei investiții, au fost realizate lucrări de consolidare a fundaţiei monumentului istoric, au fost refăcute toate instalaţiile, s-a lucrat la amenajarea interioară și exterioară a clădirii, au fost achiziţionate vitrine şi panouri de expunere noi, s-a montat pardoseală din marmură, au fost instalate corpuri de iluminat, echipamente pentru climatizare și sistem de supraveghere.

„Casa Cuza Vodă” a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Principatelor Unite, și a devenit primul muzeu înființat la Galați, pe 24 ianuarie 1939.

Valoarea investiției este de peste 4 milioane de lei", a anunțat Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel