Mutare fără precedent: Democrații caută să salveze proiectele de lege ale lui Johnson privind ajutorul pentru Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Pe 18 aprilie, democrații din Camera Reprezentanților au renunțat la normele politice obișnuite din SUA pentru a salva un pachet de ajutor extern, inclusiv pentru Ucraina, propus de președintele Camerei, Mike Johnson.

Se subliniază că acest lucru demonstrează că majoritatea fragmentată și mică a Partidului Republican din Camera Reprezentanților s-a transformat efectiv într-o coaliție bipartizană, notează Axios.

Cei patru democrați din Comitetul pentru Reguli al Camerei au votat alături de cinci republicani pentru avansarea unui pachet format din patru proiecte de lege pentru considerare în Camera Reprezentanților.

Această mișcare a democraților a devenit necesară întrucât trei susținători fermi ai liniei dure a Partidului Republican - Thomas Massie, Ralph Norman și Chip Roy - au votat împotriva aducerii proiectelor de lege la vot. Fără voturile democraților, considerarea ulterioară a proiectelor de lege ar fi fost imposibilă.

Comitetul pentru Reguli este în mod obișnuit format din membri loiali conducerii care votează obedient pe linia partidului atunci când aduc proiecte de lege la vot în Camera Reprezentanților.

Cu toate acestea, fostul președinte al Camerei, Kevin McCarthy, i-a inclus pe Massie, Norman și Roy în comitet anul trecut pentru a-i mulțumi pe susținătorii extremiști de dreapta care se răzvrătiseră împotriva luptei sale pentru putere.

Acest lucru a dat controlul democraților, care sunt în minoritate în Camera Reprezentanților și sprijină în mare măsură pachetul și caută disperați să asiste Ucraina.

"Acest tip de schimb de partid în comitet nu s-a întâmplat cât am fost aici," a declarat congresmanul Dan Kildee, care a servit în Congres mai mult de un deceniu. A remarcat că acest pas este "fără precedent".

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a introdus pachetul de proiecte de lege, care include sprijin pentru Ucraina, miercuri. Acesta prevede alocarea a aproximativ 61 miliarde de dolari în ajutor pentru Ucraina și aliații săi. Votul final asupra proiectului de lege este așteptat să aibă loc până în seara zilei de sâmbătă, 20 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel