Musk s-a răzgândit și a prăbușit piața criptomonedelor. Iancu Guda: ”Mecanism sinucigaș”, sfat pentru români

foto ilustrativ pixabay/ Piața criptomonedelor s-a prăbușit după anunțul lui Musk
foto ilustrativ pixabay/ Piața criptomonedelor s-a prăbușit după anunțul lui Musk

Elon Musk s-a răzgândit cu privire la achiziționarea Tesla prin Bitcoin, după ce și-a dat seama că mesajele nu sunt congruente. Iancu Guda, analist financiar, este adeptul teoriei că valoarea Bitcoin este zero și dă un sfat esențial românilor care speculează monedele virtuale. 

Elon Musk, șeful Tesla, pare că se află în propriul joc video. În urmă cu ceva timp, el susținea că oamenii sunt personaje în jocul video al unei civilizaţii mai avansate. În acest context, Elon Musk pare că și-a creat propriul joc video, unul în care se joacă cu finanțele lumii, urcând și prăbușind, prin declarațiile lui, valoarea mondială a criptomonedelor. O speculă cu puternice implicații financiare, dacă ne uităm la pierderile înregistrate. În aceste momente, piața criptomonedelor este în continuă prăbușire, după ce Elon Musk s-a gândit să se răzgândească și a decis că va suspenda achizițiile de mașini Tesla folosind Bitcoin. Și-a dat seama, brusc, că nu transmit același mesaj de responsabilitate în acord cu mediul. 

S-au pierdut, imediat, peste 350 de miliarde de dolari, după prăbușirea nu doar a Bitcoin, ci a tuturor criptomonedelor. 

Vezi aici mai mult: Criptomonedele, distracția lui Musk. S-au pierdut 365 de miliarde de dolari după ultimul anunț

La ora redactării acestei știri, Bitcoin are o scădere de 10,7%, Bitcoin Cash de peste 13%, Ethereun de 7,7%, iar yearn.finance de 10%. 

Analistul financiar Iancu Guda a vorbit despre această piață a criptomonedelor și a oferit și un sfat pentru români, la Digi24. El consideră că în spatele acestor criptomonede nu există fundamente, ”decât speculă”. ”Eu cred că vorbim de un mecanism în spatele criptomonedelor care este sinucigaș” consideră analistul economic, care continuă prin a explica: ”Bitcoin, de exemplu, utilizează mai multă energie anual decât întregul consum din Argentina, Olanda sau alte țări puternic industrializate și, pe măsură ce prețul crește, crește și consumul de energie. Cum putem să ne imaginăm că într-o lume în care prioritatea este protecția mediului, reducerea încălzirii globale, energia verde, poate să crească așa ceva?”. Astfel, el punctează: ”Nu cred în viitorul criptomonedelor pentru că fundamentele din spate sunt extrem de șubrede: din punct de vedere financiar- speculă pură, din punct de vedere tehnic- un consum de energie foarte mare, toxic și periculos”. 

Iancu Guda dă un sfat românilor: ”nu speculați mai mult decât puteți să vă permiteți să pierdeți, dacă ai 10.000, investește maximum 500 de euro”. 

Pe de altă parte, Elon Musk susține puternic o altă criptomonedă: dogecoin. Elon Musk își întreabă urmăritorii dacă Tesla ar trebui să accepte Dogecoin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel