Criptomonedele, distracția lui Musk. S-au pierdut 365 de miliarde de dolari după ultimul anunț

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Pierdere uriașă pe piața criptomonedelor în doar câteva ore. Nu mai puțin de 365 de miliarde de dolari s-au pierdut după un anunț Tesla privind Bitcoin. 

Sute de miliarde de dolari au fost șterse de pe piața a criptomonedelor după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că producătorul de vehicule electrice va suspenda achizițiile de mașini folosind Bitcoin, relatează CNBC, scrie Mediafax.

În jurul orei 06:06, ora Singapore, joi, când Musk a făcut anunțul, valoarea întregii piețe a criptomonedelor se ridica la aproximativ 2,43 miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

Ce a urmat după un tweet

În jurul orei 8:45, capitalizarea de piață scăzuse la aproximativ 2,06 miliarde de dolari. Ulterior piața a mai recuperat din pierderi. De la tweet-ul lui Musk, piața criptomonedelor a pierdut 365,75 miliarde de dolari din valoare la ora 9:22, ora Singapore.

În februarie, Tesla a anunțat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și a planificat să accepte plăți în criptomonede.

Musk a citat joi îngrijorările legate de mediu și a declarat că Tesla este „îngrijorată de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, cel mai poluant combustibil”.

Minare de Bitcoin

Bitcoin nu este emis de o singură entitate, cum ar fi o bancă centrală. În schimb, este întreținut de o rețea de așa-numiți „mineri”. Acești mineri folosesc calculatoare special construite, care necesită multă energie pentru a rezolva ecuații matematice complexe, pentru ca tranzacțiile Bitcoin să treacă. Consumul de energie al Bitcoin este mai mare decât cel al unor state.

În cursul dimineții, Bitcoin a scăzut cu peste 12%, sub 50.000 de dolari pentru prima dată din 24 aprilie, potrivit datelor CoinDesk. În ciuda scăderii, Bitcoin înregistrează o creștere de peste 400% în ultimele 12 luni. Și alte criptomonede au pierdut din valoare.

Susținător al monedelor digitale 

Musk a fost un mare susținător al monedelor digitale, inclusiv Bitcoin și Dogecoin, contribuind la creșterea prețurilor acestora în ultimele luni.

CEO-ul Tesla a declarat că compania nu va vinde niciun Bitcoin și intenționează să-l folosească pentru tranzacții „de îndată ce mineritul va trece la o energie mai sustenabilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel