Prizonierii politici din Germania de Est, folosiți de concernul Ikea

ikea
ikea

Ikea a folosit în procesul de fabricare al mobilei prizonieri politici din Germania de Est, în urmă cu aproximativ 25-30 de ani, potrivit unui studiu. Ei au fost supuși la muncă forțată, iar potrivit aceluiași studiu, este posibil ca reprezentanții Ikea din acea perioadă să fi știut acest lucru. 

Reprezentanții Ikea au declarat că regretă profund că furnizorii companiei suedeze au folosit prizonieri politici din Germania de Est comunistă pentru muncă forțată. Conducerea gigantului a cerut celei mai mari companii de consultanță financiară și audit din lume să investigheze cazul, potrivit bbc.co.uk.

În trecut, Ikea a avut contracte cu Guvernul din Germania de Est. Iar acum,  foștii prizonieri ar putea cere daune materiale. Rainer Wagner, președintele grupului UOKG, un sindicat al victimelor comunismului din Germania, a declarat în trecut că Ikea este numai una dintre multele companii care au beneficiat de prizonierii politici germani în perioada 1960 – 1980.

"Regretăm profund că acest lucru s-a întamplat. Folosirea prizonierilor politici în producție nu a fost niciodată acceptată în grupul Ikea", a declarat Jeanette Skjelmose, managerul de sustenabilitate al companiei suedeze.

Skjelmose a declarat pentru BBC că reprezentanții companiei s-au întalnit cu cei ai UOKG și au acceptat ca Ikea să "susțină financiar investigația despre situația prizonierilor politici din Germania de Est".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel