Motocicliștii lui Putin vor să ajungă la Berlin de Ziua Victoriei, prin patru state UE

"Lupii nopții", un club de motocicliști din Rusia recunoscut pentru legăturile sale cu Kremlinul, plănuiește ca pe 9 mai, de Ziua Victoriei, să facă o plimbare până la Berlin, tranzitând Belarusul, Polonia, Slovacia, Austria și Cehia. Polonezii au reacționat cu indignare și se opun inițiativei care riscă să declanșeze un incident internațional.

Organizatorii turului menit să marcheze 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial spun că se așteaptă ca în jur de 30-40 de motocicliști să participe la eveniment.

E posibil însă ca, în Polonia, "Lupii nopții" să aibă parte de o surpriză și să se trezească depășiți numeric de localnicii nemulțumiți de prezența motocicliștilor.

În Polonia a fost creat un grup de Facebook intitulat "Ne opunem trecerii prin Polonia a bandiților din Rusia", iar un sondaj realizat de Millward Brown SMG / KRC, și citat de TVN24, arată că 52% dintre polonezi vor ca motocicliștilor ruși să li se interzică intrarea în Rusia.

Peste 8.000 de oameni au semnat o petiție ca "Lupilor nopții" să nu li se permită trecerea prin statele UE, conform RFE/RL.

Membrii clubului "Lupii nopții" sunt apropiați regimului de la Kremlin și au sprijinit anexarea Crimeei, precum și acțiunile separatiștilor pro-ruși în Estul Ucrainei. În prealabil anexării Crimeei, "Lupii Nopții" au patrulat străzile peninsulei și au capturat depozite de arme.

Crimeea: Un an de la anexarea peninsulei, aniversat în stradă la Moscova: "Vrem Polonia și Finlanda" - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel